Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Askerlik borçlanması yapabilir miyim?


Askerliğinizi her zaman borçlanabilirsiniz


Soru: 1 Ocak 1964 doğumluyum. Askerden sonra 12 Şubat 1990 da sigortalı olarak çalışmaya başladım. Askerlik borçlanması yapabilir miyim? Eğer askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olabilirim? Mehmet Hanifi ATALAY

Yurtdışı çalışma sürelerimi borçlanmıştım ancak yatırdığım paranın hepsini geri aldım şimdi tekrar borçlanabilir miyim?

Yurtdışı borçlanma bedelini geri alan tekrar borçlanma yapabilir


Soru: Yurtdışı çalışma sürelerimi borçlanmıştım. Şartlar oluşmadığından dolayı, yatırdığım paranın hepsini geri aldım. Tekrar borçlanabilir miyim? Fahrettin ÖZDEMIR /HOLLANDA

24 ay daha erken emekli olabilir miyim?


İki yıl erken emekli olamazsınız

Soru: 28 Şubat 1969 doğumluyum. 1 Ağustos 1990 SSK girişliyim. Halen sigortalı olarak çalıyorum. Prim günlerim dolu. Askerliğimi ödesem 24 ay daha önce emekli olabilir miyim? Mümün Kurtuluş

Özel muayenelerde yapılan diş tedavi masraflarını da SGK karşılayacak

Diş sigorta kapsamına giriyor


SGK, özel muayenelerde yapılan diş tedavi masraflarını da karşılayacak. Yeni uygulama 2013'te başlayabilir.

Eşinin mirasını hak ve borçlarıyla birlikte reddetmek ölen eşin dosyasından dul aylığı almaya engel midir?


Mirası reddedip aylığı alabilirsiniz


Soru: Sadettin Bey, dedem bir ay önce vefat etti ve yaklaşık 13000 TL kredi kartı borcu var. Buna karşın kendi üzerine herhangi bir mal varlığı yok. Anneannem reddimiras yaparsa, dedemden dul aylığı alabilir mi? Duygu. V.

Kimlerin sakatlık oranıyla erken emekli olabilmeleri için önce vergi indirim belgesi almaları gerekiyor?

Vergi indirim belgesi gerekiyor


Soru: Sadettin Bey, ben iş kazası sonucu malulen emekli oldum. Sakatlık oranım %21 idi. Şu an 200 TL civarında maaş almaktayım. Sigortalı bir işte çalışıyorum ve akciğerlerimden rahatsızım. 3000 pirim günüm doldu. Önceki sakatlık oranım ve hastalığım nedeniyle şimdi %40 özrüm var. Tam olarak ne zaman emekli olabilirim? Ödenen primlerin emekli maaşıma etkisi ne kadar olur? Murat G.

Türk vatandaşlığından izinle çıkarak Alman vatandaşlığına geçtim Türkiye'den nasıl emekli olabilirim?

Türk vatandaşı olmanız lazım


Soru: Sadettin Bey, ben 17.08.1970 doğumluyum ve ilk SSK girişim 01.10.1987 tarihidir. Toplam 1245 gün prim ödedim. 1995'te Almanya´ya geldim. 01.03.1997 yılından itibaren öğrenci statüsünde çalışarak Alman Emeklilik Kurumu'na prim ödemeye başladım. 01.07.2001'de Türk vatandaşlığından izinle çıkarak Alman vatandaşlığına geçtim. Şu an yalnızca Alman vatandaşlığım mevcut. Almanya'dan emekli olabilmem için 67 yaşımı doldurmam gerekiyor. Engelli olduğum için iki yıl erken emekli olabiliyorum. Almanya'daki emeklilik haklarım saklı kalmak şartıyla Türkiye'den nasıl emekli olabilirim? Ercan T.

%60 oranındaki raporunuz vergi indirim belgesine dayanıyorsa hemen emekli olabilirsiniz

Hemen emekli olabilirsiniz


Soru: 1995 Bağ-Kur başlangıcım var ve 180 gün prim ödedim. Daha sonra 1997 yılında SSK'lı olarak başladım ve 4200 gün ödendi. %60 oranında özürlü olarak bir şirkette 8 yıldır çalışıyorum. İstifa etsem kıdem tazminatı alabilir miyim? Emekli olduktan sonra sınavı kazansam, Emekli Sandığı'na bağlı memur olarak çalışabilir miyim? Levent

Kıdem tazminatım doğru hesaplanmış mı?


Kıdeminiz eksik hesaplanmış

Soru: Sadettin Bey, 11.09.2006 tarihinde başlamış olduğum iş yerim, 14.04.2012 tarihinde kapandı.
Yıllık brüt maaşım 1328 lira görünüyor. İş yerim ise 6900 lira tazminat veriyor. Tazminatım doğru hesaplanmış mı? Yanlışsa ne yapmam gerekir? Hasan Ç.

İşte çalışanlara ve işsizlere yönelik hazırlanan dört ayrı projenin ayrıntıları


Çalışan ve işsizlerin dikkatine! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışanlara ve işsizlere ilişkin hazırlanan dört ayrı projenin ayrıntılarını anlattı. 

Çelik’in verdiği dört müjde şöyle: 

1- KIDEMDE YILLIK YERİNE AYLIK SİSTEME GEÇİLECEK 

“Mevcut sistemde, 12 ay çalışana bir maaş brüt kıdem tazminatı veriliyor. Sistemdekilerin sadece yüzde 10’u bu haktan yararlanıyor. Yeni sistemde ise yıllık yerine aylık kıdem tazminatı baz alınacak. Yani bir gün bir ay çalışan da tazminatını alacak. Tazminat fonunun mutfak çalışmasını tamamladık. Ancak, sendika yasası yürürlüğe girmeden, kıdem tazminatı fonu yasası gündeme gelmeyecek.” 

2- TOPLU SÖZLEŞME KRİZİ KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK 

“Toplu iş ilişkileri yasası yürürlüğe girmediği için, toplu sözleme yapılamıyor. 500 bin işçinin toplu sözleşmesi ile karşı karşıyayız. İşçilerin mağdur olmaması için çözüm arayışı içindeyiz. Bu konuda son kez 2009 yılı istatistiklerin baz alınması söz konusu olacak. Tarafların da konuya sıcak baktığını biliyoruz. Kısa bir süre içinde sorun çözülecek ve bu yıl da toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak.” 

3- TOPLUM YARARINA ÇALIŞANLARA 3 AY EK SÜRE 

“Mesleki eğitim almamış olanlar için geliştirilen toplum yararına çalışma projemiz var. İki üç yıldır uygulanan proje ile binlerce kişi evine iş ve aş götürüyor. Projenin altı ay olan süresini bu yıl 9 aya çıkarıyoruz. İşçiler 9 ay çalışacaklar. Ayrıca 2 yıl da bekleme şartı kaldırıldı. Beklemeye gerek kalmadan işçiler ikinci kez çalışabilecekler. Bu kapsamda çalışacak işçilerin sayısı da 100 bine kadar çıkabilecek.” 

4- MESLEK ÖĞRENEN İŞSİZE 750 LİRA MAAŞ 

“İş başı eğitim projesi ile işsizleri meslek sahibi ve iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Projeye göre, mesleği olmayan bir vasıfsız işçiyi, ustanın yanına yerleştireceğiz. Bu kişinin maaşı ve sigortası devletten. İşçi 750 lira maaş alacak. Bunu devlet karşılayacak. Altı ayın sonunda ise işveren isterse, işçiyi çalıştırmaya devam edecek. Her işveren bu çerçevede yüzde 10 oranında işçi çalıştırabilecek.” Kaynak: bigpara

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

Taşıt kullanıcılarının yoğun bir şekilde araştırma yaptığı Kasko Sorgulama servisi



Türkiye`nin ilk online karşılaştırmalı sigortacılık sitesi Sigortam.net , size kaskoda en iyi fiyat garantisi veriyor.


Sigortam.net, en uygun kasko bedellerini ve teminatlarını bulabileceğiniz, hesaplamalar ve karşılaştırmalar yapıp en avantajlı kasko seçeneklerini öğrenebileceğiniz, günün her saatinde kaskonuz ile ilgili sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir platformdur.



Sigortam.net , Türkiye`deki internet kullanıcılarını, müşterilerin kendilerine özel ihtiyaçlarını akıllıca analiz edip, fiyatı belli bir ürün yerine, o müşteriye özel sigorta seçeneklerini ve fiyatlarını dinamik bir şekilde hazırlayan e-ticaret uygulamasıyla tanıştırmış, bu alanda sektörüne öncülük etmiştir.




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com