Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ağustos 2012 Çarşamba

İşte çalışanlara ve işsizlere yönelik hazırlanan dört ayrı projenin ayrıntıları


Çalışan ve işsizlerin dikkatine! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışanlara ve işsizlere ilişkin hazırlanan dört ayrı projenin ayrıntılarını anlattı. 

Çelik’in verdiği dört müjde şöyle: 

1- KIDEMDE YILLIK YERİNE AYLIK SİSTEME GEÇİLECEK 

“Mevcut sistemde, 12 ay çalışana bir maaş brüt kıdem tazminatı veriliyor. Sistemdekilerin sadece yüzde 10’u bu haktan yararlanıyor. Yeni sistemde ise yıllık yerine aylık kıdem tazminatı baz alınacak. Yani bir gün bir ay çalışan da tazminatını alacak. Tazminat fonunun mutfak çalışmasını tamamladık. Ancak, sendika yasası yürürlüğe girmeden, kıdem tazminatı fonu yasası gündeme gelmeyecek.” 

2- TOPLU SÖZLEŞME KRİZİ KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK 

“Toplu iş ilişkileri yasası yürürlüğe girmediği için, toplu sözleme yapılamıyor. 500 bin işçinin toplu sözleşmesi ile karşı karşıyayız. İşçilerin mağdur olmaması için çözüm arayışı içindeyiz. Bu konuda son kez 2009 yılı istatistiklerin baz alınması söz konusu olacak. Tarafların da konuya sıcak baktığını biliyoruz. Kısa bir süre içinde sorun çözülecek ve bu yıl da toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak.” 

3- TOPLUM YARARINA ÇALIŞANLARA 3 AY EK SÜRE 

“Mesleki eğitim almamış olanlar için geliştirilen toplum yararına çalışma projemiz var. İki üç yıldır uygulanan proje ile binlerce kişi evine iş ve aş götürüyor. Projenin altı ay olan süresini bu yıl 9 aya çıkarıyoruz. İşçiler 9 ay çalışacaklar. Ayrıca 2 yıl da bekleme şartı kaldırıldı. Beklemeye gerek kalmadan işçiler ikinci kez çalışabilecekler. Bu kapsamda çalışacak işçilerin sayısı da 100 bine kadar çıkabilecek.” 

4- MESLEK ÖĞRENEN İŞSİZE 750 LİRA MAAŞ 

“İş başı eğitim projesi ile işsizleri meslek sahibi ve iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Projeye göre, mesleği olmayan bir vasıfsız işçiyi, ustanın yanına yerleştireceğiz. Bu kişinin maaşı ve sigortası devletten. İşçi 750 lira maaş alacak. Bunu devlet karşılayacak. Altı ayın sonunda ise işveren isterse, işçiyi çalıştırmaya devam edecek. Her işveren bu çerçevede yüzde 10 oranında işçi çalıştırabilecek.” Kaynak: bigpara

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com