Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2012 Salı

1981 yılında sigortalı olan bayanların emeklilik durumu hk.

1981 de sigortalı olan bayanlarda başlangıçta bir gün yeni yasadan kurtarıyor

Soru: 1965 doğumluyum. 1981’de sigortalı oldum. 6 ay prim ödedikten sonra evlendim. 1984-1987 arasında iki çocuğum oldu. Şimdi 1.5 yıldır isteğe bağlı prim ödüyorum. Doğum primlerinden de faydalanarak, kaç yıl daha ödersem emekli olurum?

2000 yılından sonra emekli olanların İntibak beklentisi hk.

Bütün emeklilere “İntibak” gerekir

Babam 1999 yılında emekliliği hak etmiş olmasına rağmen belki 2000’liler için bir yasa çıkar diye 2000 yılının ilk ayını beklemiş emekli olmak için ve şu an emekli aylığı da 90’lılar gibi bağlanmış. Şu an SSK emeklisi olarak 800 lira maaş alıyor. Çıkan her yasa 2000 öncesi emekli olup maaşı çok az olanlardan bahsediyor. Peki babam ve babamın durumunda olan binlerce emeklinin durumu ne olacak? Babam bu iyileştirmelerden nasıl faydalanabilir?

Kimler Bağ-kurdan daha erken emekli olabilir?

Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilirsiniz

Soru: 1 Ocak 1965 doğumlu bayanım. Sigorta girişim hiç yok. Şuan sigorta girişim olsa kaç yıl ödeyeceğim? Ve ne zaman emekli olacağım?

İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri hk.

Babanızın üzerinden sağlık yardımı alabilirsiniz

Kanser hastalarından kimse para isteyemez


Eski 506 sayılı Kanuna tabi olan “eski kızlar” ölünceye, evleninceye, işe girinceye, emekli oluncaya kadar ana-babaları üzerinden SGK’dan sağlık yardımı alma hakkına sahiptirler. İşten çıksalar, evlilikleri sona erse, yeninden ana-babaları üzerinden sağlık yardımı alabilirler. Kanser (kemoterapi) hizmetlerinden hiç kimse para isteyemez.

Zam miktarı benim için yaklaşık kaç lira olur?

İntibak zammınız 135 lira olacak

Soru: Sadettin Bey, ben SSK'dan 1995 yılında emekli oldum. Göstergem 14175 ve iş günüm 6200 küsur. Buna göre intibak zammından yararlanabilecek miyim? Zam miktarı benim için yaklaşık kaç lira olur?

18 yaşından önceki sigorta girişi hk.

Sigortalılık süresinde 18 yaş esastır

Soru: Sadettin Bey, benim sigorta başlangıcım 16 yaşımda yapıldı. Çırak olarak değil, normal sigorta başladı. 25 yıllık sigortalılık süresi hesabında ilk başlangıcım dikkate alınır mı? Yoksa 18 yaşımı doldurduğum tarihten mi başlatılacak? Nedim K.

Acil servis uyanıklarının dikkatine!

Duyduk duymadık demeyin!

SGK, sağlık harcamalarını disiplin altına alabilmek için vatandaşlardan, özel hastanelerde 15, üniversite hastanelerinde 8 lira katılım payı tahsil ediyordu.

Vatandaşın aylar süren emeklilik ve maaş bağlama çilesine çözüm hk.

Emekli olacaklara güzel haber!

SGK'nın yeni uygulaması sayesinde emeklilik işlemleri artık çok kısa sürede tamamlanacak. Emekli maaşları da ilk maaş gününde yatırılacak.

Askerliğimi saydırmaya gerek var mı?

Askerliğinizi borçlanmanız fayda sağlamaz

Soru: Doğum tarihim 29 Eylül 1972 dir. Endüstri meslek lisesinde staj yaparken okul 23 Eylül 1987 de sigorta girişimi başlattı. Ama prim ödemesi yok. Okuldan mezun olduktan sonra, 1989 yılında sigortalı olarak bir ay bir işyerinde çalıştım.1989 yılından 1995 yılına kadar prim ödemem yok. Yani boşluğum var. 1992 de askere gittim. 460 gün askerlik yaptım. Askerliğimi saydırmaya gerek var mı? 1995 yılından beri 5966 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim.

Emeklilik yaşını beklerken prim ödemese sağlıktan yararlanabilir mi?

Büyük ağabeyiniz istediği zaman emekli olabilir

Soru: İki ağabeyimin bilgileri aşağıdaki gibidir.
1)Taner Çakan 6 Mart 1953 doğumludur. Bağ-Kur girişi 5 Ağustos 1998 dir. primleri yatırılıyor. 20 ay olan askerliğini borçlandı. Bedelini ödedi. Şu an basamak olarak 14 te görünüyor. Ne zaman emekli olabilir?

Askerlik borçlanmasıyla en erken ne zaman emekli olabilirim?

5375 gün prim ödeyip 50 yaşı doldurmanız gerekiyor

Soru: 1 Nisan 1964 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 1 Ekim 1987’dir. Askerliğimi sigorta başlangıcından sonra yaptım. Askerlik borçlanması yaparak, en erken ne zaman emekli olabilirim?

GSS primi ödemek yerine isteğe bağlı sigortaya prim ödemek hk.

Çocuk için sağlık sigortası yerine isteğe bağlı sigortaya prim ödemek daha akılcı

Soru: Oğlum 29 Temmuz 1977 doğumlu. Şu anda hiçbir sosyal güvencesi yok. Sadece 24 Aralık 2004 tarihinde 1 aylık çalıştığı işyerinde SSK girişi var. Konservatuarı bitirdi. Henüz işi yok. Benden dolayı kira geliri var. Dolayısıyla bu ödemeleri ben yapacağım. Şimdi zorunlu olarak genel sağlık sigortası olacak. Sorum şudur? Gelir tespiti yaptırarak dışarıdan sağlık için ödeme yapmak yerine, oğlum için isteğe bağlı Bağ-Kur ödemesi yaparak, hem sigorta prim hakkı için yatırım yapmış hem de sgk’lı olarak zaten otomatikman sağlık hizmetlerinden de yararlanır hale getirebilir miyim? Eğer bu uygun veya kanuni olarak yapılamaz ise, o zaman gelir tespiti için nereye başvurmam gerekiyor.

Emeklilerin çocukları arasında GSS bakımından fark var mıdır?

SGK Eski-Yeni ve Erkek-Kız Çocukların Genel Sağlık Sigortasındaki Durumları Hakkında Kamu Kurumlarını Bilgilendirmelidir

Soru: Sayın Üstadım, bu GSS mevzuatı karmakarışık oldu. Bu konuda bilgi edime aracılığıyla SGK'dan aldığım cevaba rağmen birkaç sorum var.

Yeni Emekli İkramiyesi Yasası Kimleri Kapsamıyor?

Yeni Emekli İkramiyesi Yasası Memuriyetten Atılanları Kapsamıyor


1958 doğumluyum. 22 yıl 7 ay devlet memuru olarak görev yaptıktan sonra 2006 yılında görevime son verildi. 25 yıl üzerinden emekli olabilmem için kalan noksan süremi isteğe bağlı Bağ-Kur sigortalılığı kapsamında tamamlayarak hizmet birleştirilmesi suretiyle Emekli Sandığı'ndan 2011 yılı Nisan ayında emekli oldum. Maaşımı halen almaktayım. 2011 yılı Haziran ayı içerisinde Emekli İkramiyesi ödenmesi talebinde bulundum, ret geldi, dava açtım, henüz sonuçlanmadı. Davadan vazgeçtiğim takdirde yeni çıkarılan 6270 sayılı yasaya göre emekli ikramiyesini alabilir miyim?

Emekli ikramiyesinde yeni düzenlemenin özeti hk.

Eski memura ikramiye yasası yayınlandı

Milletvekili emekli aylıklarının 6500 liraya yükseltilmesi yasasının içinde eski memurların ikramiyesi konusunda da düzenleme vardı. Yeni düzenleme ile eski memurların ikramiyesi işçilerin kıdem tazminatına benzer şekilde düzenlendi. Artık 15 yıldan az memuriyeti olanlara ikramiye vermeyecekler ama umarım bunu da Anayasa Mahkemesi bir kez daha bozar….

Kimler yaklaşık olarak 240 lira intibak zammı alacak?

İntibak zammınız yaklaşık 240 lira

Soru: SSK'dan 1993 yılında emekli oldum. Emekliliğime esas prim gün sayım 10.600 gün ve göstergem 15.125'tir. Ne kadar intibak zammı alabilirim? Vedat O.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com