Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2012 Salı

18 yaşından önceki sigorta girişi hk.

Sigortalılık süresinde 18 yaş esastır

Soru: Sadettin Bey, benim sigorta başlangıcım 16 yaşımda yapıldı. Çırak olarak değil, normal sigorta başladı. 25 yıllık sigortalılık süresi hesabında ilk başlangıcım dikkate alınır mı? Yoksa 18 yaşımı doldurduğum tarihten mi başlatılacak? Nedim K.


Cevap: Nedim Bey, sigortalılık süresi hesabında 1 Nisan 1981 sonrası girişli sigortalılarda 18 yaşın doldurulduğu tarih başlangıç olarak kabul edilir. 18 yaşından önceki sigorta girişi yaş tespitinde dikkate alınır ve yine bu dönemde ödenen prim günleri geçerli sayılır. Fakat 25 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz tarihe göre yapılır.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com