Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2012 Salı

Acil servis uyanıklarının dikkatine!

Duyduk duymadık demeyin!

SGK, sağlık harcamalarını disiplin altına alabilmek için vatandaşlardan, özel hastanelerde 15, üniversite hastanelerinde 8 lira katılım payı tahsil ediyordu.


Ancak kısa süre içerisinde vatandaşlar buna da çözüm buldu ve hastanelerin acil servislerinden giriş yapmaya başladılar. Zira acil servisten giriş yapan hastadan katılım payı ve ilave ücret alınamıyordu. Hal böyle olunca acil servisler ana-baba gününe döndü ve durumu gerçekten acil olan vatandaşlar mağdur olmaya başladı.

1. Acilde katılım payı ödeyebilirsiniz

Durumu fark eden SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yaptığı değişiklikle bundan sonra acil servislerde yapılan normal muayene, tetkik ve tedavilerden de katılım payı tahsil edecek. Acil servisteki doktor, hastanın durumunun acil olmadığını belirtirse o hasta için normal prosedür işleyecek. 'Nasılsa bedava' diyerek acile başvuran vatandaşlarımızı uyarmış olalım. Eczaneye gittiğinizde ya da emekliyseniz maaşınızı çektiğinizde sürpriz kesintiyle karşılaşabilirsiniz.

2. Faturalarda şeffaflık dönemi

Bu köşede daha önce de yazmıştık. Hastalardan %30'dan %70'e kadar ilave ücret alma hakkı olan özel hastanelerden bazıları, bu farkı abartarak hastalara fahiş faturalar çıkartıyorlardı. Hastaların pek çoğu SGK'nın liste fiyatını bilmediği için, hastanelerin bu %70 tavanına uyup uymadığını bilemiyordu. Çıkarılan faturayı sorgulamaksızın ödemek durumunda kalıyordu. Ancak SGK SUT'ta yaptığı son değişiklikle bu soruna da el attı. Bundan sonra bütün özel hastaneler ve vakıf üniversitesi hastaneleri, 100 liranın üzerindeki işlemler için hastaya ayrıntılı fatura verecek. Hasta bu faturada, almış olduğu hizmetin ne kadarının SGK tarafından karşılandığını ve hastanenin ne kadar ilave ücret çıkardığını görebilecek. Bazı özel hastanelerin direncine rağmen uygulamayı hayata geçiren SGK yönetimini kutluyorum.

3. İstisnai hizmetlerde 3 katı fark

Yukarıda da belirttiğimiz gibi özel hastaneler ve vakıf üniversitesi hastaneleri, SGK tarafından belirlenen paket fiyatın en fazla %70'i kadar ilave ücreti hastalardan tahsil edebiliyorlar. Fakat yine SGK tarafından belirlenen istisnai sağlık hizmetleri için bundan sonra hastalardan üç kata kadar ilave ücret alabilecekler. İşte istisnai sağlık hizmetleri;
· Robotik cerrahi yöntemi ile yapılan işlemler
· Prostata lazer tedavisi veya plazmakinetik tedavisi
· Suda doğum, epidural anestezi ile doğum
· Penil protez implantasyonu
· Kataraktta fakoemülsifikasyon + multifokal İOL uygulaması
· Diş protez işlemleri
· Robotik rehabilitasyon sistemi uygulamaları
· Kapsül endoskopi
Bugünden itibaren bu hizmetleri özel hastanelerden veya vakıf üniversitesi hastanelerinden alacaksanız, üç kat ilave ücreti göze almanız gerekiyor.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com