Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2012 Salı

Askerliğimi saydırmaya gerek var mı?

Askerliğinizi borçlanmanız fayda sağlamaz

Soru: Doğum tarihim 29 Eylül 1972 dir. Endüstri meslek lisesinde staj yaparken okul 23 Eylül 1987 de sigorta girişimi başlattı. Ama prim ödemesi yok. Okuldan mezun olduktan sonra, 1989 yılında sigortalı olarak bir ay bir işyerinde çalıştım.1989 yılından 1995 yılına kadar prim ödemem yok. Yani boşluğum var. 1992 de askere gittim. 460 gün askerlik yaptım. Askerliğimi saydırmaya gerek var mı? 1995 yılından beri 5966 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim.


Yüksel GÜMÜŞ

Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmediğinden emeklilik işlemleri açısından başlangıç sayılmaz. Bu dönemde alınan sigorta sicil numarası ve sicil kartının emekli olana kadar kullanılması sizi yanıltmasın. Emeklilik işlemleriniz de başlangıç tarihi olarak 1989 da adınıza ilk defa prim ödenen gün dikkate alınır.

Sigorta başlangıç tarihinizi(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Şayet, 23 Kasım 1989 ve öncesi bir tarihte sigortalı olmuşsanız emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz bile, 51 yaşınızı dolduracağınız 29 Eylül 2023 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Şayet, 23 Kasım 1989 dan sonra sigortalı olmuşsanız, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olduğunuzdan, 52 yaşınızı dolduracağınız 29 Eylül 2024 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Askerliğinizi başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma, emekli olma şartlarını değiştirmez. Prim ödeme gün sayınızı artırır. Priminizde yeterli olduğundan askerliğinizi borçlanmanıza gerek bulunmuyor.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com