Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2012 Salı

Yeni Emekli İkramiyesi Yasası Kimleri Kapsamıyor?

Yeni Emekli İkramiyesi Yasası Memuriyetten Atılanları Kapsamıyor


1958 doğumluyum. 22 yıl 7 ay devlet memuru olarak görev yaptıktan sonra 2006 yılında görevime son verildi. 25 yıl üzerinden emekli olabilmem için kalan noksan süremi isteğe bağlı Bağ-Kur sigortalılığı kapsamında tamamlayarak hizmet birleştirilmesi suretiyle Emekli Sandığı'ndan 2011 yılı Nisan ayında emekli oldum. Maaşımı halen almaktayım. 2011 yılı Haziran ayı içerisinde Emekli İkramiyesi ödenmesi talebinde bulundum, ret geldi, dava açtım, henüz sonuçlanmadı. Davadan vazgeçtiğim takdirde yeni çıkarılan 6270 sayılı yasaya göre emekli ikramiyesini alabilir miyim?


Kamil KAYA

Cevap: 6270 sayılı Yasa ile getirilen ikramiye hakkı sizi kapsamıyor. Zira bu yasa ile 2011 yılı ve öncesinde memuriyetten ayrılıp (SSK, Bağ-Kur, T.C.Emekli Sandığı veya özel banka sandıkları) herhangi bir kurumdan emekli olanlara ikramiye hakkı 1475 sayılı Kanunda tadat edilen kıdem tazzminatı alma şartlarına uyduruldu. 1475 sayılı Kanunda işvereni tarafından haklı nedenle işten çıkartılan işçilere kıdem tazminatı verilmeyeceğinden görevden atılan memurlara da 6270 sayılı kanun kapsamında emekli ikramiyesi ödenmez. Dava açıp kurumunuza geri dönmediğiniz için haklı nedenle işten çıkartılmış sayılırsınız. Bu nedenle siz açtığınız davayı sürdürerek 6270 sayılı Kanundan önceki hukuki düzlemde hakkınızı aramaya devam edin.

ŞEVKET TEZEL - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com