Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Temmuz 2017 Pazar

Yüzde kaç rapor alırsam engelli hakkıyla ve vergi indirimi ile emekli olabilirim?

Yüzde 40 rapor alarak emekli olmanız mümkün  
Soru: 20 Ekim 1969 doğumluyum. 27 Mayıs 199’de Bağ-Kurlu oldum. Bugüne kadar 6000 gün prim ödedim. Askerliğimi ayağımda olan aksaklıktan dolayı yapamadım. Yüzdede kaç rapor alırsam engelli hakkıyla ve vergi indirimi ile emekli olabilirim? Sigortaya geçsem daha mı avantajlı olur?
KASIM
Cevap: En az yüzde 40 oranında işgücü kaybına uğradığınıza dair rapor alabilirseniz, Bağ-Kurda engelli hakkıyla emekli olmak için: 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün prim ödeme şartlarına tabi olursunuz. Süre ve prim şartını sağladığınızdan, rapor ve raporunuzun tıbbı eklerini inceleyecek olan SGK Sağlık Kurulu yüzde 40 oranında engelli olduğunuza karar vermesi halinde emekli olabilirsiniz. SSK'ya geçseniz daha avantajlı olamazsınız. Çünkü SSK şartlarına tabi olmak için, hem sigortalı bir işte çalışarak 1260 gün daha prim ödemeniz, hem de vergi indirim hakkı almanız gerekir. Vergi indirimini almak kolay değil.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com