Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Nisan 2017 Çarşamba

Emekli aylığını etkileyen birden çok parametre olması hk.

Emekli aylığını etkileyen birden çok parametre var

Ben Bağ-Kur emeklisiyim. 11600 gün prim ödemem var, aldığım maaş 1.400 TL. Eşim sigorta emeklisi. 3600 gün prim ödemiş, aldığı maaş 1.400 TL. Burada bana haksızlık yapılmış olmuyor mu? Maaşımı artırma şansım var mı? Ben 62, eşim 57 yaşındayız. Mesrur Tek
Emekli aylığı tutarını sadece prim gün sayısı etkilemiyor. Emekli aylığı tutarını etkileyen prim günü dışında birden çok parametre var. Prime esas kazanç tutarları, primlerin ödendiği dönemler, alt sınır aylıkları gibi parametreler emekli aylığını farklı ağırlıklarda etkiliyor. Örneğin, eşinizin prim ödemlerinin tamamı veya çoğunun 2000 yılı öncesine ait olması, SSK taban aylığının Bağ-Kur taban aylığından yüksek olması, yine eşinizin prime esas kazanç ortalamasının sizin prime esas kazanç ortalamanızdan yüksek olması gibi nedenlerle böyle bir sonuç ortaya çıkmış olabilir. Bu durumda en fazla emekli aylığınızın hesabında yanlışlık olup olmadığını yazılı olarak SGK’dan sorabilirsiniz.   


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK’mı yoksa Bağ-Kur'dan mı erken emekli olabilirim?

598 gün daha prim ödeyip 53 yaşı dolduracaksınız
Soru: 2 Haziran 1972 doğumluyum. SSK girişim 1 Haziran 1996 olup  2182 gün primim var. 26 Aralık 2006-30 Eylül 2013 arasında Bağ-Kura 2435 gün prim ödedim. 1 Ekim 2013’de tekrar SSK’ya geçtim. 685 gün prim ödedim. SSK’mı? Yoksa Bağ-Kurdan mı erken emekli olabilirim?
Aysun ATALA/İST.
Cevap: SSK’dan daha erken emekli olabilirsiniz. 1 Ekim 2013’de başlandığınız sigortalı çalışmanızla 598 gün daha prim ödeyerek Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödediğiniz primi 1283 güne tamamlamanız halinde, SSK’da emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve 598 gün prim ödemenizle toplam priminizi 5900 güne tamamlamış olacağınızdan, 598 günden sonra prim ödemeseniz de 53 yaşınızı dolduracağınız 2 Haziran 2025’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

29 Ocak 1990 tarihinde memuriyet hayatım başladı ne zaman emekli olabilirim?

Kasım 2018’de emekli olabilirsiniz
Soru: 21 Kasım 1966 doğumluyum. 29 Ocak 1990 tarihinde memuriyet hayatım başladı. Bugüne kadar hiç ara vermeden çalıştım. 1986-1988 yılları arasında yaptığım 18 ay askerliğimi borçlandım. Acaba ne zaman emekli olabilirim?
Ufuk MERİÇ
Cevap: Emekli olmak için: 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet süresi şartını sağlamış olduğunuzdan, 52 yaşınızı dolduracağınız 21 Kasım 2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Ne kadar daha prim ödemem gerek ve ne zaman emekli olurum?

58 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olacaksınız

Soru: 10 Kasım 1978 dogumluyum. 20 Mart 1999’da sigortalı olarak işe başladım ve halen çalışmaktayım. 5453 gün prim ödemem var. Ne kadar daha prim ödemem gerek ve ne zaman emekli olurum?
Mehmet Özgür BAL
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 522 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5975 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 10 Kasım 2036’da emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Ne zaman emekli olabilirim? - Askerlik borçlanmasını yatırmam lazım mı?

51 yaşınızı da doldurdunuz mu?
Soru: Sigorta başlangıcım Şubat 1989’da olup 8738 gün prim ödemem var. Askerlik süremi saydırmadım. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlik borçlanmasını yatırmam lazım mı?
Cemalettin ÖZTEM
Cevap: Doğum tarihinizi, askerlik tarihinizi ve askerlik sürenizi bildirmemişsiniz. Bu bilgiler olmadan askerlik borçlanmasının faydasının olup olmadığını tespit edemeyiz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Süre ve prim şartını sağladığınızdan, 51 yaşınızı dolduruyorsanız istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 51 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmışsanız, askerliğinizin 280 gününü borçlanmanız halinde, 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanız da mümkün.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Benimle aynı yıl işe başlayan ancak gün sayısı daha düşük olan benden daha çok maaş alıyor bu nasıl oluyor?

Emekli aylığını sadece prim günü belirlemez
1990 Haziran ayında SSK girişim, 7406 gün prim ödemem var. Nisan ayında emekli oldum, ancak 1.100 lira maaş bağlanmış. Benimle aynı yıl işe başlayan ancak gün sayısı daha düşük olan benden daha çok maaş alıyor. Bu nasıl oluyor? Songul Zaim
Emekli aylığı tutarında sadece prim gün sayısı belirleyici değil. Emekli aylığı tutarını etkileyen prim günü dışında birden çok unsur var. Prime esas kazanç tutarları ve primlerin ödendiği dönemler, emekli aylığını farklı ağırlıklarda etkiliyor. Örneğin, kıyasladığınız kişinin prim ödemelerinin tamamı veya çoğunun 2000 yılı öncesine ait olması, yine prime esas kazanç ortalamasının sizin prime esas kazanç ortalamanızdan yüksek olması gibi nedenlerle böyle bir sonuç ortaya çıkabilir. İsterseniz emekli aylığınızın hesabında yanlışlık olup olmadığını yazılı olarak SGK’dan sorabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com