Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Temmuz 2016 Cuma

Ne zaman emekli çıkarım?

1 Ocak 2036’dan önce primi 7000 güne tamamlamalısınız
Soru: 1980 doğumluyum.  2013’de SSK’ya bir ay prim ödemem var. 1 Kasım 2015’de tarım sigortası oldum. Ne zaman emekli çıkarım? Bu arada 3 çocuk annesiyim.
Julya KÜÇÜKÇAY
Cevap: Ek 5 tarım sigortası kapsamında ödenen prim SSK’ya sayılıyor.  En geç 1 Ocak 2036’ya kadar toplam priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 2038’de 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 2013 deki sigorta başlangıcınızdan sonraki bir tarihte doğumunuz varsa, doğum tarihinden sonraki iki yıl içindeki prim ödenmeyen günleri borçlanarak kazanma hakkınız var.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

30 yıldan fazla sürenin emekli ikramiyesini almak için ne yapılmalı?


30 yıldan fazla sürenin ikramiyesi için bir dilekçe vermeniz yeterli

Soru: MTA, Milli Eğitim Bakanlığı ve 2 üniversitede toplam 45 yıl çalıştım, 16 Mart 2014 günü emekli oldum. Hizmetimin 30 yılı için kıdem tazminatı ödendi. Tamamının değerlendirilmesi için ne yapabilirim? 15 yılım yanmasın, istemiyorum. Bu alanda yasal düzenleme, yönetmelik değişikliği yapıldı mı? Birçok haber var, fakat uygulama yok.
Prof Dr.Emrullah GÜNEY/DİYARBAKIR
Cevap: Memurlara emekli ikramiyesi ödenmesinde 30 yıl sınırı 7 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümediğinden bu tarihinden önce emekli olanlara 30 yıldan fazla süreleri için emeklilik ikramiyesi farkı ödenmezken bu tarihten itibaren emekli olanlara ödenmeye başladı. Bu tarihten önce emekli olanların 30 yıldan fazla süreleri için emeklilik ikramiyesi alabilmeleri için yoğun bir şekilde dava açmaya başlamaları, davaların emekli lehine sonuçlanması üzerine emekli ikramiyesinin üstünde bir de avukatlık ücreti ve mahkeme masrafı ödemek zorunda kalınması, 7 Ocak 2015 den den önce emekli olanlara da emekli ikramiyesi ödenmesi için bir yasa tasarısı  hazırlanarak, meclise sunulması sonucunu doğurdu. Tasarının ay sonuna kadar yasalaşması bekleniyor. Yasa yürürlüğe girdiğinde sizin 30 yıldan fazla olan çalışma süresi emekli ikramiyesi alamayanlar bir yıl içinde yazılı başvuru yapacaklar. Başvuru tarihinden itibaren üç ay içinde ikramiyenin 7.500 liralık kısmı ödenecek. Kalanı da bir yıl sonra aynı ayda, kanuni faiziyle birlikte ödenecek. Sonuç olarak; yasa çıktığında 15 yılık emekli ikramiyenizi almak için; bir dilekçeyle başvuru yapmanızdan başka yapacağınız bir iş ve işlem bulunmuyor.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ali ÖZTÜRK Ekonomist SGK Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Ali ÖZTÜRK Ekonomist tarafından Yeni Cevaplanmış Soruları bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com