Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Emekli aylığından başka geliri olmayan mülk sahiplerinin dikkatine!


Emekli aylığından başka geliriniz yoksa emlak vergisi ödememeniz gerekir

Soru: Eşim ve ben emekliyiz 85 er metrekarelik kendimize ait iki dairemiz var, eşime ait olan dairede biz oturmaktayız, bana ait olan dairede oğlum oturmakta (oğlumdan kira almıyoruz) oturduğumuz daireye vergi ödemiyoruz bana ait olan daireye belediye vergi istemektedir. Bu doğru mudur?

Rıfat ATESÇİDİR

Cevap: Emekli aylığınızdan başka geliriniz yoksa sizin de emlak vergisi ödememeniz gerekiyor. Ne yasada, ne de ikincil mevzuatta sizin durumunuzda olanların emlak vergisi ödeyeceğine dair hüküm bulunmuyor. Vergiyi isteyen belediyenin gerekçesini size göstermesi gerekir. Belediye zorla alamaz. Alırsa dava açarsınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Ali ÖZTÜRK Ekonomist SGK Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com