Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Nisan 2013 Pazartesi

Emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haberler var - SGK BAŞKANI İLE MAKAMINDA GÖRÜŞEN ALİ TEZEL DETAYLARI YAZDI!

SGK Başkanından;
Yaşı bekleyenlere erken emeklilik müjdesi
 
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilk kadın başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile makamında görüştük. Son yıllarda Müsteşarlık makamına denk olan SGK Başkanlık makamına atanan tek kadın olan Gökalp yakın zamanda TBMM’ye sevk edilmesi beklenen, 15 maddelik tasarı taslağından başka, emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haberler var…
 

Başkan Yadigar Gökalp İlhan hanımefendi, makamlarında karşılayıp öğle yemeği ikramında bulunmaları esnasında zaman kazanmak adına sorduğumuz sorularımıza gayet içten cevaplar verdiği gibi gerçekten SGK’nın birikmiş sorunlarına çözüm getirmek istek ve amacında. Bizden de katkı bekliyor ve soru ve sorunlara hep birlikte çözüm getirmeyi istiyor.
 
***YAŞA TAKILANLARA MÜJDE VAR
İlk sorum “Emeklilikte Yaşa Takınlar” ile ilgili oldu. Başkan İlhan, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini ve yakında gerçek metnin ortaya çıkacağını ifade etti. Her erken emekli olunacak yaş için emekli aylıklarında bir indirim söz konusu olup olmadığı soruma ise şimdilik taslak metinde her erken emekli olunacak yaş için yüzde 5’lik bir indirimi düşündüklerini ama henüz kesinleşmediğini de ekledi. Konuyla ilgili olarak yasa hemen çıksa 300 bin kişinin (SSK’lının) emekli olma hakkı elde ettiğinden maliyet unsurunun hesaplandığını da belirtti.
 
 
***YAŞA TAKILANLARIN BORÇLANMA TALEBİNİ DE İLETTİM
Bugün SGK Başkanı ile görüşeceğimi duyan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” grubu da beni arayıp Başkana bir teklifleri olduğunu belirttiler, tekliflerini Başkan hanıma ilettim. Grubun teklifi, “Emekliliğimize yaş şartından kaç yıl kalmışsa parasını peşin ödeyelim, aylıktan indirim yapmasınlar” idi. Başkan hanım bu teklife de sıcak baktığını ve Bakanlık makamı ile birlikte konuyu değerlendireceklerini ifade ettiler.
 
***ERKEN EMEKLİLİK SADECE SSK’LILARA
Yaşı beklerken iş bulma umut ve isteği azalan ve emekli de olamayanlardan sadece SSK’lı (4/A’lı) olanlarına erken emeklilik hakkı gelirken, Bağ-Kur’lu (4/B’li) ve memurlara (4/C’li) bu hak şimdilik düşünülmüyor. Bu konuda en önemli kriter iş bulma konusu olduğu için SSK’lı olup da emeklilik bekleyenlerin ilk planda düşünülmesi doğru olmakla birlikte, Bağ-Kur’lu ve Memurlara da erken emeklilik getirilmesi yerinde olacaktır.
 
***YAŞA TAKILANLAR KİMLER?
SSK’lı olanlardan, 8.9.1999 gününe kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi sigortalılık süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl) ikincisi de 5000 günlük prim ödeme gün sayısı. Bu tarihten sonra ise üçüncü bir şart daha geldi, YAŞ şartı. 8.9.1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58 erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen yaşı bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur’lular için de benzer şekilde yaş şartı getirildi.
 “Emeklilikte Yaşı Bekleyenler”in büyük bir derdi daha da var. İşe girmek isteseler yaşlısın diyorlar, emekli olalım dediklerinde ise gençsin diyorlar. BU sebeple iki arada bir derede kalmış gibiler.
 
***ALMANYA VE FİNLANDİYA ÖRNEKLERİ
Almanya’da normalde emeklilik yaşı işe giriş ve doğum tarihlerine göre 65 veya 67 yaşıdır. Ancak, 63 yaşına gelmiş olanlar her eksik yaş için yüzde 2’lik daha düşük emekli aylığı bağlama oranı ile 67 yaşını beklemeden emekli de olabiliyorlar. Ancak, daha sonra çalışsalar bile emekli aylıkları bir daha artmıyor. Finlandiya’da da benzer uygulama var ama daha güzel, eksik aylık bağlama oranı ile daha erken yaşlarda emekli olanlar, emekli olduktan sonra çalışmaya devam ederlerse bu kere her çalıştıkları yıl aldıkları emekli aylığı yüzde 2 artarak gerçek emekli aylıklarına yükseliyor.
 
***ÇALIŞTIKÇA EMEKLİ AYLIKLARI DA DÜŞÜŞÜNE DE ÇALIŞMA VAR…
İşin ilginci hem çalışanları daha geç emekli etmeye çalışan Hükümetler yetmez, bir de çalıştıkça emekli aylıklarını da düşüreceğiz dediler. Bu sebeple 1.1.2000 gününden sonra biraz, 1.10.2008 gününden sonra ise her prim ödenen ay için ilerde alınacak emekli aylıkları 2’şer lira düşüyor. SGK Başkanı ile bu konuyu görüştüğümüzde Denizli Pamukkale Üniversitesinden Doç Dr. Oğuz KARADENİZ’in bu konuda teklifi olduğunu ve değerlendirdiklerini belirttiler. Teklife göre, aktif yaşlanma politikaları kapsamında, günü dolduktan sonra yaşı beklerken çalışmaya devam ederken, her fazla 360 gün aylık bağlama oranının  (ABO) 2 değil, 3 olarak alınması ve 50 yaşından sonra çalışılan her yıl için de ABO’nun 4 olarak alınması durumunda hem sigortalıların daha çok aylık almak adına çalışmaya devam edecekleri beklentisi olacağı belirtilmiş.
 
***EMEKLİ ÇALIŞANLARA DA MÜJDE GELEBİLİR
İkinci olarak da emekli olduktan sonra ÇALIŞIP, SGK’ya SGDP primi ödeyerek çalışan emeklilerin, bu çalışmalarından emekli aylıklarına yansıma olmadığından gerçekte 1,5 milyondan fazla emekli çalışan olduğu halde 80 bini kayıtlı geri kalanı kayıtdışı çalışmaktadır. Bunu engellemek adına, emekli olduktan sonra çalışılan her yıl için emekli aylıklarının yüzde 2 arttırılması da düşünülmektedir. Bu durumda hem gelir vergisi hem de prim geliri de artmış olacak.
 
***SGK DENETMEMLERİ MERKEZİLEŞECEK
Halen, il müdürüne bile değil Sosyal Güvenlik Merkez müdürlüklerine bağlı çalışan Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin yerelleşmesi sorununu ortadan kaldırmak için denetmenlerin belli illerde Grup ve Büro başkanlıkları olarak toplanması ve merkezileştirilmesi de düşünülen değişiklikler arasında. Ayrıca, denetmenlerin harcırah ve ücretleri konusunda da çalışmalar devam ediyor.
 
***SOKAK ÇOCUKLARI KURTULDU
Ana-babası olmayan 18 yaşından küçük çocukların zorunlu “Genel Sağlık Sigortası” kapsamında hem gelir testi hem de GSS primi konusunda zorluklar vardı. Konuyu gazetemizde de Ceyda ERENOĞLU’da haberleştirmişti, en azından artık sokak çocukları da para ödemeden primleri Hazineden ödenerek, sağlıkları da karşılanmış olacak.
 
***YABANCILARDA SEVE SEVE GSS KALKIYOR
Özellikle İngiliz ve Alman hükümetleri ile diplomatik soruna sebep olan yabancılardan ülkemizde bir yıldan çok ikamet edenlerin zorunlu olarak GSS primi (aylık 250 lira gibi) ödemeleri uygulamasına da son veriliyor. Bundan böyle sadece isteyen yabancı GSS primi ödeyecek, istemeyen ödemeyecek.
 
***TOPLULUK ÇALIŞANLARINA YÜZDE 5’lik İNDİRİMDEN İŞVEREN YARARLANACAK
5510/5-g ile kapsamında yurtdışında (eski adı topluluk sigortası) çalışanları için işverenler, sadece GSS (yüzde 12,5) ve Kısa Vadeli (yüzde 2) prim ödüyorlar ve yüzde 5’lik, indirimden yararlanamıyorlardı. Şimdi yapılan düzenleme ile bu işverenler de yüzde 5’lik işveren indiriminden faydalanacaklar.

ALİ TEZEL - GAZETE HABERTÜRK

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Erkek ve Kadın Sigortalılar İçin SSK Emeklilik Şartları - TABLO
  2. Erkeklerin 9000 günden Bağ-kur emeklilik şartları - TABLO
  3. Kadınların 7200 Günden Bağ-kur emeklilik şartları - TABLO
  4. Bağ-kur 5400 günden Kadın ve Erkeklerin emeklilik şartları - TABLO
  5. Kadın ve Erkek Askerler İçin Emeklilik Şartları - TABLO
  6. Engellilerin SSK ve Bağ-kur Emeklilik Şartları - TABLO
  7. Kadınların Bağ-Kur’dan 5400 günle yaştan emeklilik şartları - TABLO
  8. 2008 yılından önce işe giren engellilerin emeklilik şartları - TABLO
  9. 2008 yılından sonra işe giren engellilerin emeklilik şartları - TABLO
  10. 3600 günden Kadın ve Erkeklerin SSK emeklilik şartları
  11. 01.05.2008 gününden sonra işe girmiş ve girecek olan Erkeklerin SSK’dan 5400 günden yaşlılıktan emeklilik şartları
  12. 08.09.1999 ile 30.04.2008 tarihleri arasında işe giren Erkeklerin SSK’dan 4500 günden yaşlılıktan emeklilik şartları
  13. 08.09.1999 öncesi işe giren Erkeklerin SSK’dan 3600 günden yaşlılıktan emeklilik şartları
  14. 01.05.2008 tarihinden sonra işe giren Erkeklerin emeklilik şartları
  15. 01.05.2008 günü ve sonrasında işe giren Kadınların SSK’dan 5400 günden emeklilik şartları
  16. 09.09.1999 ile 30.04.2008 arasında işe giren Kadınların SSK’dan 4500 günden emeklilik şartları
  17. 08.09.1999 öncesi işe giren Kadınların SSK’dan 3600 günden yaşlılıktan emeklilik şartlar
  18. 01.05.2008 günü ve sonrasın işe giren Kadınların emeklilik şartları
  19. Erkek Memurlar İçin Emeklilik Şartları
  20. 08.09.1999 ile 30.04.2008 tarihleri arasında işe girmiş Erkek Memurların Emeklilik Şartları
  21. 01.05.2008 gününden sonra işe giren veya girecek olan erkek memurların emeklilik şartları
  22. Kadın memurlar için emeklilik şartları
  23. 08.09.1999 ile 30.04.2008 tarihleri arasında işe girmiş bayan memurların emeklilik şartları
  24. 01.05.2008 gününden sonra işe giren veya girecek olan Bayan memurların emeklilik şartları
  25. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  26. En erken SGK'dan nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  27. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  28. Emeklilik için SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme İşlemleri
  29. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu
  30. Emeklilik başvurumuzu yaptık kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  31. Hiç Bağ-kur kaydı olmayanlar 4.10.2000 öncesi vergi kayıtlarını Kuruma ibraz ederek Bağ-kur hizmeti kazanabilirler mi?
  32. 50 yaşında 3600 günden kimler hemen SSK emeklisi olabilirler?
  33. 55 yaşında 3600 günden kimler hemen SSK emeklisi olabilirler?
  34. Askerlik borçlanması son 1260 günün hesabında dikkate alınır mı?
  35. Emeklilik talebinde bulunacağım SSK'ya hangi evraklarla başvurmam gerekiyor?
  36. Bağ-kur hiç bir meslek odası ve esnaf sicile kayıtlı olmadığım halde belge getir diyor ne yapmalıyım?
  37. Emeklilik başvurusu yaparken vukuatlı nüfus kayıt örneği vermek zorunlu mu?
  38. Kapanmış vergi kayıtlarına rağmen devam etmiş Bağ-kur borçlarını yeni aftan yararlanıp ödeyerek emekli olabilir miyiz?
  39. Doğum borçlanmasında ilk doğumla ikinci doğum arasında 2 yıldan az süre varsa borçlanma nasıl yapılacak?
  40. Eski vergi ve oda kayıtlarıyla geriye dönük Bağ-kur hizmeti kazanabilir miyim?
  41. Geçmişte isteğe bağlı SSK ödeyenler doğum borçlanması yapabilir mi?
  42. Hem SSK hem de Bağ-kur kaydı olduğu halde kimler doğum borçlanması yapamıyor?
  43. Kadınlar için doğum borçlanmasıyla kimler 4 yıl erken emekli olabilecek?
  44. Emeklilik başvuruma cevap alamazsam ne yapmalıyım?
  45. İşte staj girişiyle emeklilik hakkı olanlar
  46. Staj girişi sigortalıyı erken emekli eder mi?
  47. Staj girişi emeklilik hesabında hangi durumda dikkate alınır?
  48. Staj çalışmaları emeklilikte sayılmıyor mu?
  49. Torba yasada staj borçlanması var mı?
  50. Stajyer olarak çalıştığım tarih itibariyle sigortalı sayılır mıyım?
  51. Stajyerlik döneminde alınan SSK numarası o tarihten geçerli mi?
  52. Staj yapanların primi ödenmezse stajyerlikleri yanar mı?
  53. Çıraklık sigorta girişi emeklilikte SSK başlangıcı olarak sayılır mı?
  54. Staj başlangıcına göre çalışana kıdem tazminatı ödenir mi?
  55. Stajyer olarak çalışılan süreler geriye dönük borçlanılabilir mi?
  56. Staj yaptığı dönemde fiilen çalışmak emekli olurken işe yarar mı?
  57. Staj sigortam emeklilikte SSK başlangıcı olarak geçerli midir?
  58. Okulu mahkemeye versem staj yaptığım tarihe SSK girişimi çekebilir miyim?
  59. Sosyal güvenlikte neler değişti?
  60. SSK'dan çift aylık almak mümkün mü?
  61. Sahte boşanma yoluyla kendine maaş bağlatanların dikkatine!
  62. Dava açarak nasıl 1 yıl erken emekli oldu?
  63. Yaşlı ve Özürlü Aylığındaki Önemli Değişiklikler
  64. Son Prim Yapılandırma Yasasından Kimler Yararlanacak?
  65. Emekli aylığınızın yattığı bankayı nasıl değiştirebilirsiniz?
  66. Yurtdışı borçlanması hangi sigortalılık statüsüne göre yapılıyor?
  67. Çıraklık sigortası emeklilik hesabında dikkate alınır mı?
  68. 900 günü askerlik borçlanmasıyla tamamlamak için dava açarsam sonuç alabilir miyim?
  69. Tütün ikramiyesi hangi emeklilere ne kadar ödenecek?
  70. Emekli aylığı çalıştıkça neden düşüyor?
  71. İntibak Yasası hakkında çarpıcı bir değerlendirme
  72. Ocak 2013 yeni KEY ödeme listesi
  73. Kısa mesajla emeklilik yaşınızı ve emekli maaşınızı öğrenme imkanı
  74. 41 aydan fazla isteğe bağlı Bağ-kur primi ödemeyin uyarısı
  75. Emekli olduğu halde çalışanların dikkatine!
  76. Yeni Torba Yasadaki Hak Düşürücü Süreler
  77. 1250 lira emekli maaşı alıyorum aylığım normal mi?
  78. İstifa edenin kıdem tazminatı yanar mı?
  79. Kıdem tazminatında 18 yaş sorunu nedir?
  80. İki defa kıdem tazminatı almak mümkün mü?
  81. Tazminat alma hakkım var mıdır?
  82. Alacağınız kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?
  83. Kıdem tazminatını devlet mi yoksa işveren mi ödüyor?
  84. Primlerim asgari ücretten yattığı için ne kadar tazminat alabilirim?
  85. Emekli olurken kıdem tazminatını alamayanların durumu nedir?
  86. Çalışan emekliler kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir mi?
  87. İşyeri taşınan işçi kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir mi?
  88. 4500 günle işten ayrılıp kıdem tazminatımı alabilir miyim?
  89. Sebepsiz yere işten atıldım işverenden alacağım haklarım nelerdir?
  90. Emeklilik için aranan primim ve senem doldu iş yerinden ayrılmak istiyorum kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?
  91. 15 yıl 3600 gün prim şartı ile kıdem tazminatına hak kazanacağım tarih nedir?
  92. Kıdem Tazminatı Fonu çıkarsa kazanılmış haklar korunacak mı?
  93. Askerlik nedeniyle işten ayrılanlar kıdem tazminatını ve diğer haklarını nasıl alabilirler?
  94. Kıdem tazminatı alabilir yazısını SGK il müdürlüğünden aldıktan sonra işverene tazminat müracaatı ne şekilde yapılır?
  95. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanların kıdem tazminatı alarak işten ayrılma şartları
  96. Emekli olmadan Kıdem Tazminatı almanın püf noktaları nelerdir?
  97. Kıdem tazminatım hesaplanırken brütten mi yoksa net ücret üzerinden mi hesaplanacak?
  98. Yeni çıkan Torba yasa ile Bağ-kur'a borçlanma yapmam mümkün mü?
  99. SSK ilk işe giriş tarihim 01.12.1985 olup toplamda 6150 gün ödenmiş primim var ben ne zaman emekli olabilirim?
  100. 1969 doğumluyum 06.05.1984 tarihinde sigortalı çalışmaya başladım ne zaman emekli olabilirim?
  101. 1992 yılında vergi dairesine kaydım var yalnız Bağ-kur'a kaydım yok şimdi 1992 yılından Bağ-kur kaydı yaptırıp borçlanabilir miyim?
  102. Torba yasaya göre 1999'dan önce sigortalı işe başlamış olanların eski sisteme göre emekli olabilecekleri söylentisi var doğru mudur?
  103. Eşim 1989 senesinde Bağ-kurlu oldu ve 24 ay Bağ-kur primi yatırdı 1990 ile 1991 senesinde iki kızımız dünyaya geldi acaba eşim doğum borçlanmasından faydalanabilir mi?
  104. Doğum borçlanması için başvurdum SGK'dan ödeme belgesi geldi ancak ödeyemedim ileride tekrar doğum borçlanmasına başvurma hakkım var mı yoksa hakkımı kaybettim mi?
  105. Babam 10.01.1961 doğumlu SSK girişi 01.04.1983 tarihi olup 2800 gün primi var 3600 günden nasıl ve ne zaman emekli olabilir?
  106. Ben 02.03.1967 doğumluyum 14.05.1985 tarihinde işe başladım şu an 8000 günüm var ne zaman emekli olabilirim?
  107. Bağ-kur ekstresinde görülen borcumu yeni çıkacak aftan yararlanarak ödeyeceğim emekli olurken başka sorunlar çıkmaması için şimdiden ne yapmalıyım?
  108. Doğum borçlanması uygulamasında son durum nedir?
  109. Doğum borçlanmasını ne zaman yapmalıyız?
  110. Bağ-Kur'luya doğum borçlanması hakkı yok mu?
  111. Memurluktan ayrıldıktan sonra doğum yapanların doğum borçlanması durumu nedir?
  112. Emeklilikte 2 sene doğum indiriminden faydalanabilir miyim?
  113. 2 çocuğum var doğum borçlanması yaparak nasıl emekli olabilirim?
  114. Doğum borçlanması yaparak 1440 gün kazanabilirsiniz
  115. İleride üç çocuk borçlanması hakkı getirirlerse ilk olarak şu an hangi ikisini borçlanmamız avantajlı olur?
  116. Doğum borçlanması yaparak hemen emeklilik
  117. Üç doğumundan ikisini borçlanarak 1440 gün kazanıp emeklilik
  118. Doğum borçlanması eşimin emeklilik tarihini düşürür mü?
  119. Doğum borçlanması yaparsam yaşlılıktan veya normal ne zaman emekli olabilirim?
  120. Doğum borçlanmasını şimdi mi yapsam yoksa emekliliğime yakın tarihlerde mi yapsam daha avantajlı olur?
  121. Doğum borçlanmasıyla SSK'dan emekli olabilir miyim?
  122. Doğum borçlanması SSK ilk işe giriş tarihimi geri çekerek erken emekli olmamı sağlar mı?
  123. İkiz doğum yapanların doğum borçlanması durumu nedir?
  124. Doğum borçlanması yaparak en erken nasıl emekli olabilirim?
  125. Doğum borçlanması yaparak ne zaman ve nasıl bir yol izleyerek emekli olabilirim?
  126. Geçmiş sürelerin doğum borçlanmasını ödeyerek nasıl yüksek emekli aylığı alınır?
  127. Kadın sigortalıların doğum borçlanması
  128. En erken Nereden ve Nasıl Emekli olacağınızı Öğrenmek ister misiniz?
  129. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim?
  130. Prim ödeme gün sayısı 3600 günü geçmiştir ne zaman emekli olabilir?
  131. Askerliğimi borçlanırsam 3600 günle emekli olabilir miyim?
  132. Yaş haddinden ne zaman emekli olabilir?
  133. Türkiye'den 3600 iş gününden emeklilik için Almanya’dan nasıl başvuruda bulunabilir?
  134. Yaş haddinden daha erken emeklilik
  135. 3600 gün prim ödeyerek 58 yaşında emeklilik
  136. Bayanım 50 yaşım doldu 3600 günle yaştan emekli olabilir miyim?
  137. Normal şartlarda ne zaman 3600 günden ne zaman emekli olurum?
  138. 3600 prim günüyle yaştan emeklilik
  139. Hangi tarihten sonra sigortalı olanlar 3600 günle emekli olamıyor?
  140. Acaba 3600 günden emeklilik şartlarından yararlanabilir miyim?
  141. 3600 günden 59 yaşında emeklilik
  142. 4447 sayılı yasaya tabi olmadan eski yasa şartlarıyla emeklilik
  143. 3600 gün sayısını 24.05.2011 tarihinden sonra tamamlayacak olan kadın sigortalılar kaç yaşında emekli olur?
  144. 55 yaşında 3600 günden emeklilik
  145. 3600 gün emeklilik yasası ile işten ayrıldım kıdem tazminatım ne kadar sürede ödenmelidir?
  146. e-devlet Kapısında Ne Tür Hizmetler Verilmektedir?
  147. e-devlet Kapısının Getirdiği Kolaylıklar Nelerdir?
  148. Vatandaşlar e-Devlet Kapısını Nasıl Kullanabilirler?
  149. e-devlet Şifresini Nereden Alabilirim?
  150. e-devlet Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?
  151. e-devlet Şifresinin Unutulması Durumunda Ne Yapılması Gerekir?
  152. e-devlet Şifresi Online Olarak Alınabilir mi?
  153. Yargıtay hangi Bağ-Kur’lulara geriye dönük borçlanma hakkı verdi?
  154. Bağ-kur prim borcu olanlara emekli aylığı bağlanır mı?
  155. Geçmiş yıllarda birkaç yıllık Bağ-Kur borcum var bize af var mıdır?
  156. Kimler en erken Bağ-Kur'dan emekli olabilir?
  157. 5 yıldan az Bağ-kur prim borcu olanların durumu nedir?
  158. Hangi durumdakilerin Bağ-Kur prim borçları silinecek?
  159. Bağ-kur emeklilik hesaplamalarında askerlik borçlanmasının önemi ve etkisi
  160. Esnaf Bağ-Kur prim borçlarından kurtulmak mümkün mü?
  161. Bağ-Kur günlerimi SSK ile birleştirsem avantajım ne olur?
  162. Kendi şirketimde SSK'lı olarak çalışıp Bağ-Kur'dan çıkabilir miyim?
  163. Bağ-Kura hiç kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülüğü hangi tarih itibariyle başlatılır?
  164. Bağ-kur prim borçlarımı sildirebilir miyim?
  165. 203 lira Bağ-kur dul aylığı olur mu?
  166. Bağ-kur dosyasında SSK hizmetlerini birleştirme
  167. Bağ-Kuru kapatıp SSK'ya daha az prim ödeyerek daha erken emeklilik
  168. Bağ-Kur başlangıç tarihim 1 Nisan 2003 acaba kaç yaşında emekli olabilirim?
  169. Bağ-Kurdan çıkıp SSK’lı olsam ne zaman emekli olabilirim?
  170. Bağ-Kur girişi SSK emekliliği için başlangıç sayılır mı?
  171. SSK primini Bağ-Kur prim borcunuza nasıl mahsup ettirebilirsiniz?
  172. Bağ-Kur ve SSK hizmetleriniz nasıl birleştirilir?
  173. 190 lira dul aylığı olur mu?
  174. 900 günden dul ve yetim aylığı alamayanları sevindirecek Yargıtay kararı
  175. Kimler aynı anda hem yetim hem de dul aylığını birlikte alabilir?
  176. Dul ve yetim aylığının intibakla artması veya artmaması neye bağlıdır?
  177. Babasından yetim maaşı alabilmek için sahte boşanmalar nasıl tespit ediliyor?
  178. Annem hem eşinden dul hem de babasından yetim aylığı alabilir mi?
  179. Kız yetim aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi?
  180. Emekli Sandığı yetim maaşı alanların SSK'lı bir işte çalışması sorun teşkil eder mi?
  181. SSK emeklisi boşanmış bir kadınım annemden yetim maaşı almam mümkün mü?
  182. Hangi öğrencilere yetim aylığı bağlanıyor?
  183. Memur emeklisi dul bir bayan vefat eden SSK emeklisi babasından maaş alabilir mi?
  184. SSK emeklisi kız çocuğu Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir mi?
  185. Sigortalı işe başladığımda yetim aylığım kesilir mi?
  186. Dul ve emekli öğretmen ablam SSK emeklisi babamın maaşından yararlanamıyor bu konuda bir değişiklik var mı?
  187. Eşimden yeni ayrıldım babamın dosyasından yetim maaşı alabilir miyim?
  188. Bekarım ama emekliyim bu durumda babamın dosyasından tarafıma yetim maaşı bağlanır mı?
  189. Hem evlensem hem de ölen kocamdan ve babamdan aylık alsam olur mu?
  190. 5510 sayılı kanuna göre annem hem dul aylığı hem de kendi emekli aylığını birlikte alabilecek midir?
  191. Üç kocadan üç maaş başlıklı bir yazı okumuştum ben de iki kocamdan iki ayrı dul maaşı alabilir miyim?
  192. Boşanan eşe dul aylığı bağlanır mı?
  193. Kimler malulen emekli olamaz?
  194. 1800 günü doldurmam halinde malulen emekli olabilir miyim?
  195. Malulen emeklilik ile engelli hakkıyla emeklilik arasındaki fark nedir?
  196. Böbrek nakli olanların malulen emeklilik maaşı kesilir mi?
  197. Malulen emekli olmak için kaç gün prim ödemem gerekiyor?
  198. Kanser hastaları malulen emekli olabilir mi?
  199. Arkadaşım 1800 günden emekli olabilir mi?
  200. Malulen emekli olursam dul aylığım kesilir mi?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com