Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Temmuz 2016 Perşembe

Ek 5 kapsamında ödediğiniz primi 1260 güne tamamlayıp emeklilik

Ek 5 kapsamında ödediğiniz primi 1260 güne tamamlayıp emekli olabilirsiniz
Soru: 13 Mart 1961 doğumlu.1 Ocak 1990 da üç aylık sigorta girişi bulunmakta 2004 ten 2015’e kadar tarım Bağ-Kuru ödendi. Ve 2015 Şubat ayından itibaren ek 5 ten ödeme yapılmaktadır. Ne zaman emekli olabilir?
Yusuf GÖKÇEN
Cevap: Ek 5 kapsamında ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamanız halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Tarım Bağ-Kuruna 11 yıl prim ödemeniz varsa, ek 5 kapsamında ödediğinizi primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.(Ağustos 2018’de)    

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Toplu işsizlik maaşı alabilir miyim?

15 yıl 3600 günle tazminat almanız işsizlik ödeneği almanızı gerektirmez
Soru: 3600 gün 15 yıllık sigortama istinaden işyerinden istifa ederek ayrıldım. İşsizlik maaşına başvurdum onaylanmadı. Aradan 5 ay geçti. İşveren kıdem tazminatımı halen vermedi. Tazminatımı almak için işvereni mahkemeye verdim. Mahkeme lehime sonuçlanırsa kesin kararı İş-Kura götürdüğüm takdirde, toplu işsizlik maaşı alabilir miyim?
E.DÖNMEZ
Cevap: İşsizlik ödeneği alabilmeniz için; ya işverenin işinize haklı bir neden yokken son vermesi ya da siz iş akdinizi haklı bir nedenle fesih ederek işten ayrılmanız gerekir. Sizin gibi; emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındakileri sağlayarak kıdem tazminatını alıp işinden kendi isteği ile ayrılan işsizlik ödeneği alamaz. İşverenin ödemediği kıdem tazminatını yargı yoluyla almanız, işsizlik ödeneği almanızı gerektirmez.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com