Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Temmuz 2017 Pazar

5 ay askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik

5 ay askerlik borçlanması bir yıl erken emekli eder
Soru: 1 Nisan 1975 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim15 Ekim 1997’dir.18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanmasını yaparsam emeklilik yaşımı ne kadar öne çekerim?
Hikmet ÖZCAN
Cevap: Toplam 5900 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız 1 Nisan 2032’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizin 5 ayını borçlanmanız halinde, 5825 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 1 Nisan 2031’de emekli olabilirsiniz. 5 ay askerlik borçlanması bir yıl erken emekli olmanızı sağlıyor. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Malûlen emekli olmak istesem hak kaybım olur mu?

Malulen emekli olduğunuzda hak kaybınız olmaz
Soru: 1 Mart 1975 doğumluyum. 1 Eylül 1995 tarihinde THY da uçucu personel olarak işe başladım. Çalıştığım süre içinde iki defa doğum yaptım. Toplam 7142 gün prim ödemem var. Geçtiğimiz ay önemli bir beyin ameliyatı geçirdim. Artık uçmam mümkün değilmiş. Ne zaman emekli olabilirim? Malûlen emekli olmak istesem hak kaybım olur mu?
ESRA
Cevap: Emekli olmak için: 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 52 yaşı dolduracağınız 1 Mart 2027’de emekli olabilirsiniz.  Geçirdiğiniz operasyon malûlen emekli olmanıza imkân sağlıyor ise, hiç durmadan malûlen emekli olmanızda yarar var. Malûlen emekli olmanız halinde hak kaybına uğramazsınız. Çünkü malulen emekli olduğunuzda 7200 gün prim ödemiş gibi aylık bağlanır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

40 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emeklilik

40 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz
Soru: 1 Ocak 1968 doğumluyum. İlk defa 1 Ocak 1993'te sigortalı çalışmaya başladım. 1988 ile 1990 yılları arasında askerlik yaptım. Bugüne kadar toplam 8100 gün prim ödemem var. Son beş yılda yatan maaşım 3000 TL’dir. Emekli maaşımı etki eder mi? Ne zaman emekli olabilirim? Bu bilgiler doğrultusunda ne kadar emekli aylığı alabilirim?
Satılmış GÜLSEN
Cevap: Askerlik sürenizin 40 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, borçlanmadan sonra prim ödemeseniz dahi, 53 yaşınıza dolduracağınız 1 Ocak 2021’de emekli olabilirsiniz. Emekli aylığını üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı birlikte belirliyor. Ancak prim ödenen dönemlerde çok  önemli. Çünkü 2000'den önce, 1 Ocak 2000 ile 1 Ekim 2008 arası ve 1 Ekim 2008’den emekli olma tarihine kadar ödenen primler, emekli aylığını farklı ağırlıkta etkiliyor. Bu veriler olmadan emekli aylığı hesaplanması mümkün değil. Ancak son beş sene prim ödemeniz emekli aylığınıza olumlu yansıyacaktır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com