Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Temmuz 2017 Pazar

5 ay askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik

5 ay askerlik borçlanması bir yıl erken emekli eder
Soru: 1 Nisan 1975 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim15 Ekim 1997’dir.18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanmasını yaparsam emeklilik yaşımı ne kadar öne çekerim?
Hikmet ÖZCAN
Cevap: Toplam 5900 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız 1 Nisan 2032’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizin 5 ayını borçlanmanız halinde, 5825 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 1 Nisan 2031’de emekli olabilirsiniz. 5 ay askerlik borçlanması bir yıl erken emekli olmanızı sağlıyor. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com