Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Eylül 2013 Salı

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Tarihi ve Yaşı Hesaplama - EN ERKEN HANGİ KURUMDAN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM?

SGK EMEKLİLİK HESAPLAMA 
Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

Değerli sigortalılar;

En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

SSK ve Bağ-kur’dan en erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız bana yazabilirsiniz.

Emeklilik hesapları basit bir konu değildir.

SSK’da işe giriş tarihinizin geriye getirilmesi, Askerlik borçlanması ve ne kadar borçlanma yapılması gerektiği, Bağ-kur’dan SSK’ya geçişBağ-kur’a bildirilmeyen vergi ve şirket ortaklığı kayıtlarınızın durumu, vergi borçlanması,doğum borçlanması, yurtdışı borçlanması,yaştan 3600 günden emeklilik, son 1260 gün şartı vb. hususlar önemli ayrıntılardır.

Bağ-kur’lunun emeklilik hesapları ise SSK’ya göre daha zordur. Konu hakkında bilgisi olmayanların mağdur ettiği bir yığın esnaf vardır.

Emeklilik hesabınızda sadece 1 aylık yanlışlık sigortalıya yaklaşık 1.000 liraya ( ödediği sigorta primi+ alamadığı emekli maaşı toplamı ) mal olmaktadır. Bırakın 1 ayı yapılan yanlış hesap ve yönlendirmelerle yıllarca emekli maaşı alamayan sigortalılar vardır. Yukarıdaki hesaba göre bu kişilerin uğradığı zararın büyüklüğü ortadadır.

En erken hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olacağınızı öğrenmek önemli bir bilgidir.

Sigortalılık bilgilerinizi yazıp gönderdiğinizde tarafımdan emeklilik hesabınız yapılacaktır. 

Emeklilik Sorunlarınız İçin Yazın. 

Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.

Ücret sorunuz alındıktan sonra bildirilmektedir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

3 çocuk yapana 5 müjde - NAKİT + PRİM TEŞVİKİ!


Üç çocuk formülü hazır: Nakit+prim teşviki

Çocuk teşvikleri netleşti. Hazırlanan pakette doğum öncesi ve sonrası uzun süreli izin, yarı zamanlı çalışma, sigorta priminin devletçe karşılanması, nakit desteği ve evlilik teşviki de var.

 Türkiye nüfusunun yaşlanmasını önleyecek düzenlemenin detayları netleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan üç çocuk formülünü destekleyecek çalışma ile kadınlar hem çalışma hem de aile hayatında aktif rol alacak. Star Gazetesi'nde Ercan Baysal imzası ile yeralan habere göre, çeşitli alternatiflerin yer aldığı pakete göre kadınlara esnek çalışma modeli getirilecek. Doğum öncesi ve sonrası uzun süreli izin, yarı zamanlı çalışma, sigorta priminin devlet tarafından karşılanması, nakit desteği, evlenmenin teşvik edilmesi gibi teşvikler getiriliyor.

Fransa modeli devrede


Pakette evlenme yaşı ve sezaryen gibi konulara da dikkat çekiliyor. Esnek çalışmada Fransa modeline ağırlık verilirken, özel sektörün rekabet gücü de düzenleme kapsamında azaltılmayacak. Örneğin doğum sonrasında kadınların sigorta primi yatarken, burada özel sektörün prim yükünü kamu hafifletecek. Bir kadın çalışan doğum sonrası izne ayrıldığında yerine kısa süreliğine birisini de çalıştırılabilmek mümkün olacak.

Pakete son şeklini Başbakan Erdoğan’ın vereceğini aktaran üst düzey bir yetkili bazı yeniliklerin yanı sıra revizyona da gidilebileceğini bildirdi.

Doğum hızı % 3’e çıkacak

Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda hazırlanan paket için tüm dünya örnekleri incelendi. Avrupa Birliği ülkelerinin nüfusu artırıcı politikaları ve uygulamaları da göz önünde bulundurularak Türkiye’ye özgü farklı alternatiflerin olduğu bir model geliştirildi.

Başbakan Erdoğan’ın üç çocuk uyarısının da göz önünde bulundurulduğu model ile hem nüfus artış hızının artırılması hem de kadının çalışma hayatında daha etkin olarak rol alması planlanıyor. Çalışma hayatını kolaylaştırıcı tedbirlerin sayesinde doğum hızının yüzde 3’e çıkarılması hedefleniyor. Türkiye’de doğurganlık hızı 2.08. Çalışan kadınlarda oran yüzde 1’e düşüyor. Paket kapsamında çalışan kadınların daha çok çocuk sahibi olması öncelikler arasında yer alıyor.

ALTERNATİF SEÇENEKLER MASADA

Kalkınma Bakanlığı’nın teknik koordinasyonunda yürütülen çalışma için bazı yasal düzenlemelerin de yapılacağı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre Meclis açıldıktan sonra ilgili düzenlemeler burada görüşülecek. Alternatif seçeneklerin yer aldığı tablo hükümetin önüne konuldu. Teknik çalışmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan çalışma kapsamında aile hayatı ile iş hayatı arasındaki doğum ve doğum sonrası bakım işlerinin uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

MİLLİYET

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com