Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kalbimdeki rahatsızlıktan dolayı malulen emeklilik söz konusu olabilir mi?

Malulen emekli olmak için ilk defa sigortalı olunduğu tarihte hasta ve rahatsız olmamak gerekiyor

Soru: 18 Eylül 1966 doğumluyum. SSK başlangıcım 5 Şubat 1988 olup, aralıklarla 629 prim ödemem var. 8 Eylül 1988 ve 28 Eylül 1995 tarihlerinde 2 doğumum var. Bu arada bende 2 tane kalp deliği çıktı. Bypss olmam gerekiyor. Öğrenmek istediğim, kaç yaşında ne şartlarda emekli olabilirim? Kalbimdeki rahatsızlıktan dolayı malulen emeklilik söz konusu olabilir mi? Doğumlarımı borçlanabilir miyim?


Mehtap ŞAHİN

Bağ-Kur prim borçlarımı sildirebilir miyim?

Bağ-Kur prim borcunu sildiremezsiniz ancak diğer hizmetlerinizle birleştirebilirsiniz
Soru: Bağ-Kur prim borçlarımı sildirebilir miyim? Sildirirsem ödemesinin yaptığım günleri Emekli Sandığı hizmetime saydırabilir miyim?
Uğur GÜVEN

Bunun emekliliğimde bir faydası yok değil mi?

SSK prim ödemeniz Bağ-Kur priminizi artırır

Soru: 14 Ekim 1964 doğumluyum. 1987 Temmuz’ dan bu ana kadar düzenli Bağ-Kur ödüyorum. Bu arada 1983 de 5 aylık süresi ile SSK’lı idim. Bunun emekliliğimde bir faydası yok değil mi?
Cengiz DİNÇ
Cevap: Emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. 5 aylık SSK prim ödemenizin prim ödeme gün sayınızı 5 ay artırmaktan başka faydası yok. 5 ay prim ödemeniz bugün itibariyle prim ödeme şartını sağlamanıza yol açıyor. Bağ-Kuru kapatıp bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 14 Ekim 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik süreniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Askerliğinizi Bağ-Kur başlangıç tarihinden önce yapmışsanız 3 ayını borçlanmanız halinde, 49 yaşınızı dolduracağınız 14 Ekim 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Şayet 20 ay askerlik yapmışsanız, tamamını borçlanmanız halinde, 5 ay SSK prim ödemeniz sayesinde, yaş şartınız 48’e düşer ve 48 yaşınızı dolduracağınız 14 Ekim 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

En erken emekli olabilmem için ne kadar askerlik borçlanması yatırmam lazım?

130 gün askerlik borçlanmasıyla Ekim 2012 de emekli olabilirsiniz

Soru: 20 Ekim 1963 doğumluyum. 1987 yılı 4 ayında işe başladım. 8400 iş günü primim var. Ve halen çalışıyorum. Askerliğimi 1985-86 da yaptım. En erken emekli olabilmem için ne kadar askerlik borçlanması yatırmam lazım?
Mehmet TURAN

10 yıllık hizmetimin hükmü yok mu?

Destek priminin emekli aylığına hiçbir faydası yok

Soru:1992 yılında milli eğitim bakanlığından öğretmen olarak emekli oldum. Sonradan on yıl daha özel okullarda sigortalı olarak öğretmenlik yaptım. Son on yıllık hizmetimi emekli sandığı hizmetimle birleştirebilir miyim? 10 yıllık hizmetimin hükmü yok mu?
Cahit ÖZYAMAN

3600 günle kaç yaşımda emekli olabilirim?

3600 günle 60 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz

Soru:1966 doğumluyum. Sigorta girişim 1993 dür. 3600 günle kaç yaşımda emekli olabilirim?

Aydın DANACI

Dulum babamdan yetim maaşı alabilir miyim?

Eşinizden dul aylığı babanızdan yetim aylığı alabilirsiniz

Soru:Ben dulum. Kocam 1993 yılında vefat etti. Kendisi Emekli Sandığından emekliydi. Bende onun maaşını alıyorum. Babamda 1991 yılında vefat etti. Oda SSK emeklisi. Babamdan yetim maaşı alabilir miyim?
MERYEM

2 işte birden sigortalı olarak çalışmamın sakıncası var mıdır?

Sigortalı birden fazla işyerinden gösterilebilir
Soru: Uluslararası bir kargo şirketinde daimi olarak 14:00 - 20:00 mesaisinde tam gün SSK’lı olarak çalışıyorum. Sabah 09:00-13:00 da part-time SSK’lı olarak iş buldum. 2 işte birden sigortalı olarak çalışmamın sakıncası var mıdır?
Gökhan BEKİROĞLU

İnternetten 700.000 dolar kazandı

Anaokulu öğretmeni, bir internet sayfası üzerinden sattığı anaokulu konulu dersleri ile 700.000 dolar gibi hatırı sayılır bir servet yapmayı başardı. Öğretmenlere para kazandıran site hangisi?

3000 lirayla işe başlıyorlar

Türkiye’de, 86 yıldır havacılık alanında faaliyet gösteren Türk Hava Kurumu (THK), geçen yıl kurduğu THK Üniversitesi ile gençlere havacılık ve uzay sanayinde iş garantili eğitim fırsatı hedefliyor.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com