Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bunun emekliliğimde bir faydası yok değil mi?

SSK prim ödemeniz Bağ-Kur priminizi artırır

Soru: 14 Ekim 1964 doğumluyum. 1987 Temmuz’ dan bu ana kadar düzenli Bağ-Kur ödüyorum. Bu arada 1983 de 5 aylık süresi ile SSK’lı idim. Bunun emekliliğimde bir faydası yok değil mi?
Cengiz DİNÇ
Cevap: Emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. 5 aylık SSK prim ödemenizin prim ödeme gün sayınızı 5 ay artırmaktan başka faydası yok. 5 ay prim ödemeniz bugün itibariyle prim ödeme şartını sağlamanıza yol açıyor. Bağ-Kuru kapatıp bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 14 Ekim 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik süreniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Askerliğinizi Bağ-Kur başlangıç tarihinden önce yapmışsanız 3 ayını borçlanmanız halinde, 49 yaşınızı dolduracağınız 14 Ekim 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Şayet 20 ay askerlik yapmışsanız, tamamını borçlanmanız halinde, 5 ay SSK prim ödemeniz sayesinde, yaş şartınız 48’e düşer ve 48 yaşınızı dolduracağınız 14 Ekim 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com