Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Mayıs 2012 Pazartesi

3000 lirayla işe başlıyorlar

Türkiye’de, 86 yıldır havacılık alanında faaliyet gösteren Türk Hava Kurumu (THK), geçen yıl kurduğu THK Üniversitesi ile gençlere havacılık ve uzay sanayinde iş garantili eğitim fırsatı hedefliyor.

3 bin lirayla işe başlıyorlar


Bugün gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre; THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, havacılık ve uzay alanında yaptıkları çalışmalarla geleceğe yönelik projelerini anlattı. Üniversite bünyesinde 7 lisansüstü, 11 lisans ve 5 yüksek okulun tamamının istihdam odaklı mesleki eğitim verdiğini belirten Ban, THY’nin 4 bin 500 kabin personeli (host ve hostes) açığı olduğunu, okullarında bu alanda verdikleri eğitimle bu açığı kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Kabin personeli eğitiminden mezun olan öğrencilerin yüzde 100′ünün işe girebildiğini belirten Ban, aylık maaşın da yaklaşık 3 bin lira civarında olduğunu söyledi.
Hedef ücretsiz eğitim
Ban’ın verdiği bilgilere göre, THK Üniversitesi’nde pilotaj, hava trafik kontrol, uçak mühendisliği, uzay mühendisliği, sivil hava ulaştırma işletmeciliği, yer hizmetleri, kabin hizmetleri ve uçak teknolojisi gibi alanlardan mezun olan gençler, sektördeki istihdam açığı nedeniyle kolay iş buluyor. Ban, önlisans eğitiminin yıllık 5 bin liraya mal olduğunu belirtirken, ön lisans ve lisans eğitimin tamamını ücretsiz, burslu hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
8 ayda uçak teknisyeni
Üniversite, İş-Kur’un projesi kapsamında teknik lise mezunlarına uçak bakım ve onarım eğitimi de verecek. 29 Mayıs – 15 Haziran arasında başvuruda bulunan İş-Kur’a kayıtlı işsizler, 8 aylık eğitimin ardından THY’de işe girme şansı elde edecek. Kursta 100 kişinin eğitileceğini belirten Ban, uçak teknisyenliği eğitimini alacak gençlerin en az yüzde 50′sinin istihdam garantisi olduğunu açıkladı.
10 bin euroya pilot yetiştiriliyor
Ünsal Ban, üniversite olarak özel sektör ve kişilere de hizmet verdiklerini, bu kapsamda pilot olmak isteyenleri, 100 saatlik teorik ve 45 saatlik pratik eğitimle pilot yaptıkları söyledi. Sağlık kurullarından uçuşa elverişli raporu alan ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sınavını geçen herkesin pilot olabileceğini belirten Ban, eğitim ücretinin 10 bin euro olduğunu,
önümüzdeki 1,5 yıllık eğitim kapasitesinin ise dolduğunu belirtti. Kaynak:kobidestek org

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com