Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Geriye doğru prim ödeme olabiliyor mu?

Eşiniz primini 3600 güne tamamlayarak emekli olabilir

Soru: Eşim 1957 doğumlu. 1988 de bir aylık sigorta girişi var. Eşimin emekli olma formülü var mıdır? Geriye doğru ödeme olabiliyor mu?


Mehmet KAMACHAN

Cevap: Eşiniz en erken yaş haddinden emekli olabilir. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 3570 gün daha prim ödeyerek, 30 gün olan prim ödemesini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir. Eşiniz 1988 den sonra aralarında iki yıl süre olan iki doğumu varsa, iki doğumunu da borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilir. Bu takdirde emekli olmak için ödeyeceği prim 2130 güne düşer.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com