Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

İşyerinde kalp krizi sonucu ölüm iş kazası sayılabilir mi?

Mesai saatlerinde işyerinde işin yapımı sırasında geçirilen kalp krizi “iş kazası” dır

Soru: İşyerinde kalp krizi sonucu ölüm iş kazası sayılabilir mi? Bu durum ile ilgili kanun veya tebliğ var mı?


Recep KIRGEÇ

Cevap: İş kazası 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 13 ncü maddesinde tanımlanmış ve yasal çerçevesi çizilmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarına göre; işyerinde ortaya çıkan koşullara bağlı olarak bir dış etken sonucu kalp krizi geçirilmesi durumunda, kalp krizi iş kazası olarak nitelendirilmektedir.
Ancak, işyerinde herhangi bir dış etken olmadan sigortalının hastalığı gibi nedenlerle kalp krizi geçirilmesi durumunda, kalp krizi iş kazası olarak dikkate alınmamaktadır.
Yargı ise, sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, işveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle meydana gelen kalp krizini, “iş kazası” olarak değerlendirmektedir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com