Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Hükümet yeni bir kanun çıkartıp bu parayı vermek istemiyor ne yapmalıyım?

15 yıl hizmeti olup 8 Eylül 1999’dan sonra memurluktan ayrılan emekli ikramiyesi alabilir

Soru: Yurt dışına çıkmadan önce Hava Kuvvetleri ve Devlet Hava Meydanlarında 14 yıl hizmetim vardı. Şimdi döndüm. Ve ikramiyemi istedim. Hükümet yeni bir kanun çıkartıp bu parayı vermek istemiyor. Müracaatım iki sene önceydi. Sizde bunun cevabı var mı?
İbrahim TAŞÇIOĞLU


Cevap: Emekli olup olmadığınızı yazmamışsınız. Memurluk yaparken istifa ederek ayrılıp, diğer sosyal güvenlik kurumlarından emekli olanlara, emekli ikramiyesi ödenmesine mani olan yasa hükmünü, Anayasa Mahkemesi iki kere iptal etti. İptal kararlarından sonra ikramiye alamayanların, ikramiyelerinin ödenmesi gerekirken, 26 Ocak 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan 6270 sayılı yasa ile, Emekli Sandığı Kanunun 89 ncu maddesi değiştirilerek, hizmet birleştirip emekli olanlarda, emekli ikramiyesi ödenmesi, 1475 sayılı İş Kanunun 14 ncü madde şartlarına bağlandı. Bu düzenlemeye göre, 15 yıl memuriyet hizmeti olup, 8 Eylül 1999 dan sonra memuriyetten ayrılarak başka sosyal güvenlik kurumlarından emekli olanlara, emekli ikramiyesi alma imkânı sağlanmış oldu.

Maalesef 14 yıl hizmet süreniz olduğundan son düzenlemeye göre ikramiye alamazsınız. Ya dava açarak, son düzenlemenin Anayasa’ya aykırılığı ileri sürerek, emekli ikramiyenizin ödenmesinin ödemesi yönünde karar verilmesini isteyeceksiniz. Ya da, benzer şekilde açılan davaların sonucunu bekleyerek, yargının görüşü ortaya çıktıktan sonra, pozisyon alacaksınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com