Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Emeklilik gün sayım doldu bundan sonra çalışmamın emekli maaşıma zararı olabilir mi?

Emekli destek primi ödeyerek çalışıp hem aylık, hem ücret alabilir

Soru:1964 doğumluyum.1981 de sigortalı işe başladım. Emekliliğim doldu. Bundan sonra çalışmamın emekli maaşıma zararı olabilir mi? Veya emekli maaşımı yükseltir mi? 10430 prim günüm var. 3,000,00 TL brüt ücretim var.


Ayhan ÇETİN

Cevap: Prime esas kazancınız 3.000 TL olduğundan, emekli olacağınız tarihe kadar prim ödemenizin emekli aylığınıza zararı olmaz. Aksine faydası olur. Ödeyebiliyorsanız daha yüksek kazanç tutarı üstünden örneğin, 4.000, 5.000 TL üstünden ne kadar fazla prim öderseniz, emekli aylığınızda o kadar fazla olur. Ancak, bundan sonra prime esas kazanç tutarının alt sınırından(asgari ücret üstünden) prim ödemeniz halinde, emekli aylığınızda az da olsa azalma olur.
Şartları sağladığınızdan emekli olmanız yararınıza. Çalışmak istiyorsanız destek primine tabi olarak çalışabilirsiniz. Bu durumda hem emekli aylığı hem de, çalıştığınız işten ücret alabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com