Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Nisan 2017 Perşembe

İsteğe bağlı sigortadan annem 5400 gün ödeyerek emekli olabilir mi?

Anneniz isteğe bağlı prim ödeyerek emekli olabilir
Soru: Annem 27 Nisan 1967 doğumlu. Sigorta başlangıç tarihi 16 Haziran 2015 olup SSK’ya 231 gün prim ödemesi var. İsteğe bağlı sigortadan 5400 gün ödeyerek emekli olabilir mi? Ya da bana önerebileceğiniz başka bir yol var mıdır?
Pelin KÖSE
Cevap: İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Anneniz Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 5400 gün prim ödeme ve 61 yaş şartlarına tabi. İsteğe bağlı olarak 5169 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5400 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Diyalize girenlerin malulen emeklilik durumu hk.

Eşiniz şartları sağlarsa malulen emekli olabilir
Soru: 1966 doğumlu olan eşim 25 Eylül 2013 tarihinde ek beş kapsam tarım sigortalısı oldu her ay primlerini düzenli olarak ödüyorum ancak eşim rahatsızlandı Dr. Böbreklerinin iflas ettiğini söyledi. Şu anda da haftada üç gün diyalize giriyor. Eşimin emeklilik durumu nedir?
Adnan TOPÇU
Cevap: Eşiniz malûlen emekli olmak için: 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 oranında iş gücü kaybı şartlarına tabi. Eşinize yüzde 60 oranında işgücü kaybına uğradığına dair rapor alabilir. Primini 1800 güne tamamlaması şartıyla, 10 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı 25 Eylül 2023’de malulen emekli olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğimi borçlandığım takdirde ne zaman emekli olabilirim?

Şubat 2022’de emekli olacaksınız
Soru: 17 Şubat 1969 doğumluyum. Askerliğimi 1989/1990 arasında 18 ay olarak yaptım. 14 Ekim 1993 yılından beri aralıksız özel bir şirkette çalışmaktayım. 8500 gün aralıksız prim ödemem var. Askerliğimi borçlandığım takdirde ne zaman emekli olabilirim?
Cengiz ÇAKIR
Cevap: Askerlik sürenizin 11 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz dahi 53 yaşınızı dolduracağınız 17 Şubat 2022’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Eşim kıdem tazminatı almaya hak kazanır mı?

Eşiniz kıdem tazminatına hak kazanır
Eşim 2001 yılında emekli olduktan beş yıl sonra yine aynı şirkette işe başladı. 2001 yılında ayrılırken kıdem tazminatını aldı. Şimdi tekrar ayrılmak istiyor. İşvereni ile kıdem tazminatı konusunda görüşüyor. Şayet tazminatın ödenmesi konusunda olumsuzluk olursa, Sizin köşenizden daha önce okuduğum üzere emekli maaşını kestirip, 3 ay sonra emekliliğini tekrar isteyebilir mi? Ve kıdem tazminatı almaya hak kazanır mı? Gökhan Bilen
Sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi olarak çalışmakta iken emekli aylığını kestirip tüm sigorta kollarına tabi olmayı tercih etme konusunda yasal bir engel yok. Bilakis yasada SGDP’ye tabi olarak çalışırken emekli aylığını kestirip tüm sigorta kollarına tabi olmanın, emekli aylığını kestirip tüm sigorta kollarına tabi çalışırken SGDP’ye tabi çalışmanın tercih edilebileceği açık olarak belirtilmiş. Dolayısıyla SGDP’ye tabi çalışmakta olan eşinizin emekli aylığını kestirip tüm sigorta kollarına tabi olarak çalışmasını sürdürmesi mümkün. Tüm sigorta kollarına tabi çalışırken de (bunun için süre sınırlaması yok) yeniden emekli aylığının bağlanması için işten ayrılabilir. Bu durumda da işten emeklilik nedeniyle ayrılmış olacağından kıdem tazminatına hak kazanır.   


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com