Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2017 Salı

Askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanıp Ocak 2018’de emekli olabilirsiniz
Soru: 1 Ocak 1964 doğumluyum. 28 Haziran 1994’de sigortalı oldum. 12 Şubat 2017’ye kadar 5764 gün prim ödemem var. Askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olurum?
Mehmet CİĞERLİ
Cevap: Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 54 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2018’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Her tam yıl için ikramiye ödenmesi hk.

Her tam yıl için ikramiye ödenmesi yeni değil
Kişisel durumumla ilgili olsun veya olmasın, köşenizdeki tüm yazıları ilgiyle takip ediyorum. Benim sorunum ise şöyle: 2014 Eylül ayında 30 yıl 11 ay devlet memuriyeti hizmeti ile emekli oldum. Sanırım yeni çıkan yasada “tam yıl” ibaresi bulunduğundan 30 yıl üzerindeki 11 aylık fazla çalışmam için ikramiye farkı alamayacağım. Benimle benzer durumda olan çok sayıda emekli olduğunu düşünüyorum.  Hukuki yola başvursam sonuç alabilir miyim? Yoksa 11 aylık hizmet çöpe mi gidecek? Caner Koçyıldırım
“Tam yıl” ibaresi sadece 30 yıl üzeri ikramiye farklarının ödenmesine ilişkin yasada bulunmuyor. 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun 89. maddesinden de “her tam fiili hizmet yılı için” ikramiye ödenmesi öngörülmüş. Örneğin, emekli olduğunuzda 29 yıl 11 ay hizmetiniz olsaydı, 29 tam yıl için ikramiye ödenecekti. Hukuki yola başvursanız da sonuç alamazsınız.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Üvey çocukların sağlık hak sahipliği hakkında bilgi verebilir misiniz?



Üvey çocukların sağlık hak sahipliği hakkında bilgi verebilir misiniz?

1.10.2008 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan ve 15.01.2010 tarihinde devralınan devlet memurları ile 15.10.2010 tarihinde devralınan Türk Silahlı Kuvvetlerinde aynı kapsamda çalışan askeri ve sivil personelin üvey erkek çocukları durumlarında değişiklik oluncaya kadar herhangi bir şart aranmaksızın 25 yaşına, üvey kız çocukları ise durumlarında değişiklik oluncaya kadar bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık yardımlarından yararlanacaklardır.
  15.01.2010 tarihinde devralınan devlet memurları ile 15.10.2010 tarihinde devralınan Türk Silahlı Kuvvetlerinde aynı kapsamda çalışan askeri ve sivil personelin bu tarihlerden sonra evlenmesi halinde, üvey çocuklar genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak değerlendirilmeyecektir.
 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa devlet memuru olarak çalışmaya başlayanlar ile 01.10.2008 tarihinden önce ve sonra Kanunun diğer kapsamlarındaki genel sağlık sigortalılarının üvey çocukları bakmakla yükümlü olunan kişi olarak değerlendirilmeyecektir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com