Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Şubat 2018 Çarşamba

Ne zaman emekli olurum? - Askerlik borçlanması yapmama gerek var mı?

Askerliğimi borçlanmama gerek var mı?
Soru: Ekim 1976 doğumluyum. 1996’da askerliğimi yaptım. Sigorta başlangıç tarihim 1 Mart 2001 olup, sigortam aralıksız devam ediyor. Askerlik borçlanması yapmama gerek var mı? Ne zaman emekli olurum?
Ahmet BEKTAŞ
Cevap: Priminizi 7000 güne( veya 4500 güne) tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız Ekim 2036’da emekli olabilirsiniz. Şayet 18 ay askerliğiniz varsa, borçlanmanız halinde emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 58 yaşınızı dolduracağınız Ekim 2034’de emekli olabilirsiniz.  



Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerlikten muafım kaç yaşımda emekli olurum?

56 yaşı doldurmanız gerek
Soru: 1 Ocak 1974 doğumluyum. 27 Aralık 1996 tarihinde devlet memuru oldum. Askerlikten muafım. Kaç yaşımda emekli olurum?
 Yaşar SAĞMAN 
Cevap: Emekli olmak için; 25 tam yıl hizmet süresi ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. 15 Ocak 2022’ye kadar çalışarak toplam hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2030’da emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com