Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Annelere 6 yıl erken emeklilik müjdesi- TORBA YASAYLA TÜM ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK HAKKI GELİYOR!


3 çoçuk doğuran 6 yıl erken emekli olacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın en az 3 çocuk söylemi, sosyal güvenlikte de karşılığını buldu. Daha önce 2 çocuk doğuran işçi statüsündeki kadınlara sağlanan 4 yıl erken emeklilik hakkı, 3 çocuk için 6 yıla çıkartıldı. Habertürk Gazetesi'nden Ahmet Kıvanç'ın haberine göre memur ve Bağ-Kur'lu kadınlar da kapsama alındı.

Madencilik sektörüyle ilgili düzenlemeleri içeren ve TBMM'ye sunulan Torba Yasa tasarısına göre, çalışırken doğum yapan kadınlar ücretsiz doğum ve analık izni süreleri ile doğumdan sonra çalışmadıkları süreleri borçlanmak suretiyle erken emekli olabilecekler. Daha önce her bir çocuk için 2'şer yıl olmak üzere sadece iki çocukla sınırlanan borçlanma hakkı 3 çocuğa çıkartıldı. Böylece, 3 çocuk annesi bir kadın, doğum sonrasında ücretsiz izne ayrılmış veya çalışmaya ara vermişse, her bir çocuk için 2 yıl olmak üzere 6 yıllık primi kendisi ödeyerek erken emekli olabilecek.

Bağkurlu kadınlar da yararlanacak

Bu hak daha önce sadece işçi statüsündeki kadınlarla sınırlı iken, şimdi memurlar ve Bağ- Kur'lu kadınlar da borçlanmak suretiyle erken emeklilik hakkına kavuşacak.
 
Kaynak: Habertürk

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Milyonlarca kişinin GSS prim borcu siliniyor - GELİR TESTİ YAPTIRMADIĞI İÇİN EN YÜKSEKTEN GSS PRİM BORCU ÇIKARTILAN VATANDAŞLARIN DİKKATİNE!


Milyonlarca kişinin borcu siliniyor

Gelir testini yaptırmadığı için en yüksek gelir grubunda değerlendirilerek Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu çıkartıldığı için SGK'ya 4 milyar lira dolayında borçlanan 3 milyon kişiye gelir testi yaptırmaları için 3 aylık süre verilecek.

Yapılacak test sonucunda aile içinde kişi başına geliri asgari ücretten az olanlara 35.46 lira; asgari ücret ile iki katı arasında olanlara 106.38 lira; asgari ücretin iki katından fazla olanlara da aylık 212.76 lira prim borcu çıkartılacak. Borç, yükümlü hale geldikleri tarihe kadar geriye doğru yeniden hesaplanacak. Bir yıl içerisinde ödeyenler gecikme faizi ve cezasından kurtulacaklar.
 
BAĞ-KUR'LUYA fırsat
 
Daha önce sigortalılık süreleri geçersiz sayılarak iptal edilen Bağ-Kur'luların 22 Mart 1985'ten sonraki sürelere ait prim gecikme zammı ve gecikme cezalarının ödenmesi halinde, Bağ-Kur statüsündeki sigortalılıkları başlangıç tarihinden itibaren geçerli sayılacak.
 
Kaynak: Habertürk

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com