Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Toplu prim ödeme veya geriye dönük borçlanma hk. - EMEKLİLİK YAŞINI DOLDURDUĞU HALDE PRİM GÜN SAYISI EKSİK OLANLAR OKUSUN!



Eksik günlerin primleri peşin ödenerek emekli olunabilir mi?

1 Temmuz 1972 doğumlu hanım yakınımın SSK girişi 1 Mayıs 1986. Bugüne kadar 1600 prim gün sayısı var. Yeni yasaya göre eksik prim günlerinin tamamını peşin ödeyerek emekli olabilir mi veya emeklilik şartları nedir? M. Sunar

Hanım yakınınız 4/a (SSK) statüsünden normal emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 42 yaş ve 5075 prim günü; yaştan emeklilik için ise 3600 prim günü ve 58 yaş şartlarına tabi. Buna göre ya prim gününü 5075 güne tamamlaması ya da 3600 güne tamamlayıp, 58 yaşını doldurması gerekiyor.

Toplu prim ödeme veya geriye doğru borçlanma ile ilgili olarak çıkmış bir yasa yok. Ancak bu tür söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Şayet çıkması öngörülen torba yasada böyle bir düzenleme yer alırsa yakınınızda bu yasadan yararlanabilir. Ancak bugün için eksik günlerin primini peşin ödeyerek emekli olma imkânı yok.

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Mesai saatleri dışında fazla çalışma yapan personele ödenecek fazla mesai ücreti belirlendi - ÖDEMENİN USUL VE ESASLARI!


Fazla mesai ücreti belirlendi

Maliye Bakanlığı, 6292 sayılı Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapacak personele ödenecek fazla çalışma saati ücreti ile fazla çalışma yaptırılacak toplam süreyi belirledi.

Buna göre 1 Mayıs-31 Ekim 2014 tarihleri arasında fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele fazla çalışmanın her bir saati için 1,54 TL olarak belirlenmiş fazla çalışma saati ücretinin 5 katı olarak ödenecek. 

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Uyarınca Yapılacak Satış ve İade İşlemlerinde Fiilen Görevlendirilenlere Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 21 Nisan 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Karar ile Maliye Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personelden, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde fiilen görevlendirilenlere ödenecek fazla çalışma ücretine ilişkin usul ve esasları düzenlendi.

-ÖDEMENİN USUL VE ESASLARI-

6292 sayılı Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan personel ve fazla çalışma yaptırılacak toplam süre Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek. Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenecek. Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda 50 saati ve toplamda 6 ayı geçemeyecek. 

Fazla çalışmanın her bir saati için 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun K cetvelinde belirlenmiş 1,54 TL'lik fazla çalışma saati ücretinin 5 katı esas alınacak. Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenecek. Bu cetvel fazla çalışma yapan personel ile birimi amiri tarafından imzalanacak. Bugün itibarıyla yürürlüğe giren Karar'ın hükümleri 1 Mayıs 2014 ile 31 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanacak.

Kaynak: TAKVİM 

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. Verdiğimiz danışmanlık hizmeti ücretlidir.

Vergi borcu olanların dikkatine - VERGİ BORCUNUZ VAR MEKTUPLARI NEDEN İPTAL EDİLDİ?


'Vergi borcu var' mektubu iptal

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükelleflere ödenmemiş vergi borçlarına dair mektup gönderilmesini durdurdu. Sistemdeki aksaklığın giderilmesini, ardından da mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde düzenlenmesini isteyen Bakan Şimşek, hazırlıklar tamamlanana kadar mektup gönderilmemesini istedi.

İNTERNETTEN SORGULAMA 

Bakan Şimşek, bürokratlarından mektupların şu şekilde düzenlenmesini talep etti: "Mektuplarda açıklayıcı bilgi yok. Vatandaş bir mektupla karşılaşıyor ve vergi borcu olduğunu görüyor, ancak 'Ne vergisi veya borcu ne kadar?' bilmiyor. Mahremiyet nedeniyle elbette verginin konusunu ve miktarını yazamayız ama açıklayıcı bilgilerle mükelleflerin internetten borcu nasıl sorgulayabileceğini anlatabiliriz."

Kaynak: TAKVİM 

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Milyonlarca emekliye intibak zammı kapısı açacak davada son durum - İNTİBAK ZAMMI BEKLEYEN EMEKLİLER OKUSUN!


İntibakta son viraj

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak davada son viraja girildi. 

Kilit rol oynayacak bilirkişi raporu haftaya belli olacak. 

Rapor merakla bekleniyor

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı intibakta. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısını açacak davada sona yaklaşıldı. Emekliler, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen intibak davasından müjde çıkmasını beklerken; haftaya önemli bir gelişme yaşanacak. Davada kilit rol oynayacak bilirkişi raporu belli olacak. Davayı açan İşçi, Memur Bağ- Kur Emeklileri Derneği'nin Başkanı Hamdi Öz, "Davada şimdiye kadar 3 duruşma yapıldı. Son duruşma 14 Nisan'da gerçekleştirildi. Olumlu geçti. Bilirkişi raporundan sonra karar verilecek. 20 Mayıs'ta bilirkişi raporu bize ulaşacak" dedi. Bilirkişi raporu merakla beklenirken, karar da 30 Haziran tarihinde belli olacak. Dava olumlu sonuçlanırsa, milyonlarca emekliye intibak zammı kapısı açılacak. 

20-355 LİRA ARTIŞ 
2000'den önce emekli olan yaklaşık 1.9 milyon kişiye intibak zammı yapılmıştı. Bu emeklilerin maaşlarında 20 lira ila 355 lira arasında değişen artış yaşanmıştı. Yeni intibak hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da artışının bu aralıkta olması bekleniyor. 

BANKALARA PROMOSYON ÇAĞRISI
Emeklilerin en önemli gündem maddelerinden biri de promosyon. Memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler, TAKVİM'i arayarak, bu konuda bir an önce sonuca ulaşılmasını beklediklerini dile getiriyor. Emekliler, bankalara şu çağrıda bulunuyor: "Bizim için yılda yaklaşık 120 milyarlık maaş ödemesi yapılıyor. Bu para bankalara birkaç gün önceden yatırılıyor. Yani bankalar bizim maaşımızdan kazanıyor. Bu konuda artık nazlanmasınlar. Promosyon için kesenin ağzını açsınlar." 

Kaynak: TAKVİM

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz.


Emeklilere maaş uyarısı - EMEKLİLER BU AYRINTIYA DİKKAT!


Emeklilere maaş uyarısı!

Kamu bankaları 10.5 milyon emekliye promosyon vermeye yanaşmayınca, binlerce kişi maaş hesabını, kampanyalarla '400 liraya varan para puan veren' özel bankalara taşımıştı. Bankalar buna karşılık maaşın 2 yıl kendilerinden alınmasını şart koşmuştu.

Posta'nın haberine göre, birçok emekli bu ayrıntıyı gözden kaçırıyor.

Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Emekliler, belirtilen süreden önce hesaplarını taşırsa bankalar kampanya kapsamındaki parayı tahsil ediyor. Sözleşmelere dikkat edindiyerek emeklileri uyardı. 

Kaynak: Milliyet






Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com