Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Temmuz 2017 Cuma

Normal aylık ile engelli aylığı bağlama oranı aynı mı?

Engelliye 5400 gün prim ödemesi var gibi aylık bağlanır

Soru: Babam engelliden emekli oldu. Öğrenmek istediğim normal aylık ile engelli aylığı bağlama oranı aynı mı? Yoksa farklı mı?
Melisa DEMİRKAYA
Cevap: Engelli hakkıyla emekli olana, 5400 gün prim ödemiş gibi emekli aylığı bağlanır. Bu; 5400 günden az primi olanlara, hak ettiği aylıktan daha fazla tutarda aylık bağlandığı anlamına geliyor. Ancak 5400 günden fazla prim ödemesi olup engelli hakkıyla emekli olanların aylık bağlama oranı aynıdır. Yani normal emekli ile engelli emekliliği arasında fark olmaz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Sigortalı olduktan sonraki yaş düzeltmesi hk.

Sigortalı olduktan sonraki yaş düzeltmesi dikkate alınmaz
Soru: 26 Ekim 1986 da sigortalı çalışmaya başladım. 20 Haziran 1987 ile 1 Ocak 1988 tarihleri arasında Bağ-Kura prim ödedim. yaşım nüfusa küçük yazıldığından , 1987 yılında 3 Mart 1971 olan doğum tarihim mahkeme kararı ile 3 Mart 1968 olarak değiştirdim. Toplam 9370 gün prim ödemem var. Emeklilik için müracaat ettim. Ama yaştan dolayı reddettiler. Neden düzeltilmiş yaşım kabul edil miyor? Bu durumda nasıl emekli olabilirim?
İSMİ SAKLI
Cevap: Emeklilik işlemlerinde; ilk defa sigortalı olunan tarihteki nüfusta kayıtlı olan doğum tarihi dikkate alınır. Sigortalı olunan tarihten sonra yapılan yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz. Bu nedenle emeklilik işlemlerinizde ilk defa sigortalı olduğunuz tarihteki doğum tarihiniz olan 3 Mart 1971 tarihi dikkate alınacaktır. Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 49 yaşınızı dolduracağınız 3 Mart 2020 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com