Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Aralık 2013 Salı

Net asgari ücret kaç lira oldu? - İŞTE NET VE BRÜT RAKAMLAR!


Asgari ücret belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014’te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirledi. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, asgari ücrete yüzde 6+5 oranında zam yapıldığını açıkladı. Asgari ücrette 16 yaş altı ve üstü sınırı uygulamasına son verdiklerini belirten Çelik, asgari ücretin 2014’ün ilk altı ayında 846 net ve 1071 lira brüt; ikinci altı ay ise net 891 ve brüt 1131 lira olarak belirlendiğini duyurdu.


Bakan Çelik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"16 yaş altı ve 16 yaş üstü sınır uygulamasına son veriyoruz. Tek asgari ücret uygulaması geçerli olacak. Asgari ücret, 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5’lik artış ile 846 TL’ye çıktı. Bürüt olarak net 1071 TL’ye çıkması konusunda bir karar alındı. İkinci 6 ay içinse, yüzde 6’lık bir artış net olarak 891 TL. Bürüt olarak 1134 TL bekar bir işçi için bu artışlar öngörülmüştür. 2014 yılındaki toplam artış, yani yıllık artış oranı ise yüzde 11 düzeyine ulaşmıştır."


Gelir vergisinin 4 çocuktan 3 çocuğa indirildiğini de açıklayan Çelik, 3 çocuğu olandan gelir vergisi alınmayacağını da belirtti.


GEÇEN YILKİ ARTIŞ YÜZDE 8.61'Dİ

Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4.1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4.4 artırılmıştı. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış ise yüzde 8.61 olmuştu. 


TEK ASGARİ ÜCRET UYGULAMASI

Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonunda, Türk-İş'in gündeme getirdiği 16 yaşını doldurmamış işçiler için ayrı olarak belirlenen asgari ücretin kaldırılması teklifi kabul edilmişti. Buna göre 16 yaş ayrımı kaldırılacağı için, 16 yaşını doldurmamış işçiler Ocak ayında hem 16 yaş üstü asgari ücrete yükseltilecek hem de yeni zam oranını alacakları için daha yüksek bir ücret artışı alacaklar.

Kaynak: MİLLİYET

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


Akıllı telefondan bilgisayara her türlü ürünün satıldığı online alışveriş sitesi sizi bekliyor..

Siteyi ve ürünleri aşağıdaki linklerden birine tıklayıp inceleyebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com