Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Eylül 2012 Cuma

420 TL emekli maşına itiraz ederse maaşı yükselir mi?


Babanızın Tarım Bağ-Kurundan emekli olması yasal

Soru: Babamın durumuyla ilgili bir sorum var. Daha önce birkaç yere sordum ama cevap alamadım. Babamın SGK’ dan iki tane sicil numarası var. Bunlardan biri isteğe bağlı Bağ-Kur diğeri de tarım sigortası. Yatırdığı primlerin tarihleri, süreleri ve gün sayıları ekli dosyadadır.

Sigortam başlatıldığında babamdan alacağım maaş kesilecek mi?


Sigortalı çalışmaya başlandığında Emekli Sandığından alınan yetim aylığı kesilmez

Soru: İnternet ortamında yaptığım tüm araştırmalara rağmen net bir cevap alamadığım bir konuyla ilgili sizi rahatsız ediyorum. Babam 1990 yılında Devlet memuru iken vefat etti. Okuduğum süre içerisinde Emekli Sandığından yetim aylığı aldım. Fiili hizmet süresini doldurmadığından okulum bitince aldığım maaş kesildi. 2008 yılındaki düzenlemeyle tekrar maaş almaya başladım. Şimdi bir işe başlıyorum. Sigortam başlatıldığında babamdan alacağım maaş kesilecek mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

18 ay olan askerliğimi borçlanarak bedelini ödedim bu durumda ne zaman emekli olabilirim?


50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: Doğum tarihim 1 Şubat 1965, sigortaya giriş tarihim 1 Ekim 1988 olup, bugüne kadar 8630 gün prim ödemem var. Askere gidiş tarihim 10 Eylül 1985’dir. 18 ay olan askerliğimi borçlanarak bedelini ödedim. Bu durumda ne zaman emekli olabilirim? Bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Babamın yüzde 76 oranında sakatlık raporu var ne zaman ve nasıl emekli olur?


Babanız vergi indirim hakkı alarak engelli hakkıyla emekli olabilir

Soru: Babam 1 Ocak 1956 doğumlu. Sigorta başlangıcı 1 Şubat 1991’dir. Yüzde 76 oranında sakatlık raporu var. Ne zaman ve nasıl emekli olur? Ve ne kadar prim ödemesi lazım?

Eşim 8 yıldan beri aynı işyerinde çalışıyor işinden kendi arzusu ile ayrılırsa tazminat alabilir mi?


Eşiniz kıdem tazminatını alarak ayrılabilir

Soru: Eşim 1992 de sigortalı oldu. 4800 gün prim ödemesi var. 8 yıldan beri aynı işyerinde çalışıyor. İşinden kendi arzusu ile ayrılırsa tazminat alabilir mi?

Sigorta girişim askerlikten sonra askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olabili


Askerliğinizin 10 gününü borçlanarak bir yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 5 Nisan 1969 doğumluyum. 1 Haziran 1991’de sigortalı işe başladım. Halen çalışmaya devam ediyorum. Sigorta girişim askerlikten sonra. Askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olabilirim?
Zeki AKGÜL

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com