Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Eylül 2012 Cuma

Babamın yüzde 76 oranında sakatlık raporu var ne zaman ve nasıl emekli olur?


Babanız vergi indirim hakkı alarak engelli hakkıyla emekli olabilir

Soru: Babam 1 Ocak 1956 doğumlu. Sigorta başlangıcı 1 Şubat 1991’dir. Yüzde 76 oranında sakatlık raporu var. Ne zaman ve nasıl emekli olur? Ve ne kadar prim ödemesi lazım?

Salih KAYNAK
Cevap: Babanız vergi indirim hakkı alırsa, 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 12 yıldan fazla süredir sigortalı olan engellilere tanınan haktan yararlanarak emekli olmak için, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarına tabi olur. Sigortalılık süresi yeterli olduğundan, 3600 gün prim ödemesi varsa istediği zaman emekli olabilir. Yoksa primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Ekrem SARISU




Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 

Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...






Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com