Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Eylül 2012 Cuma

Eşim 8 yıldan beri aynı işyerinde çalışıyor işinden kendi arzusu ile ayrılırsa tazminat alabilir mi?


Eşiniz kıdem tazminatını alarak ayrılabilir

Soru: Eşim 1992 de sigortalı oldu. 4800 gün prim ödemesi var. 8 yıldan beri aynı işyerinde çalışıyor. İşinden kendi arzusu ile ayrılırsa tazminat alabilir mi?

ŞENGÜL
Cevap: Emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını sağlayanlar kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabiliyor. Eşiniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. Sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını sağladığından, yaşı dolduramasa da kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabilir. Bunun için yapması gereken bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik kurumu il veya merkez müdürlüğünden alacağı “kıdem tazminatı alabilir yazısı” nı işverene ibraz etmekten ibarettir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, işten ayrılırken tekrar çalışmama iradesinin olmasıdır. Tazminat alıp işten ayrıldıktan sonra, kişinin iradesi değişerek tekrar çalışmaya başlayabilir.

Ekrem SARISU




Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 

Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...






Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com