Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Eylül 2012 Cuma

420 TL emekli maşına itiraz ederse maaşı yükselir mi?


Babanızın Tarım Bağ-Kurundan emekli olması yasal

Soru: Babamın durumuyla ilgili bir sorum var. Daha önce birkaç yere sordum ama cevap alamadım. Babamın SGK’ dan iki tane sicil numarası var. Bunlardan biri isteğe bağlı Bağ-Kur diğeri de tarım sigortası. Yatırdığı primlerin tarihleri, süreleri ve gün sayıları ekli dosyadadır.


Babam 5 Nisan 2012 tarihinde emeklilik için müracaat etti. 1 Mayıs 2012 tarihinde emekli aylığı başladı. İlk 2 maaşını 800 TL civarında aldı. Fakat şimdi maaşı 420 TL. Tarım sigortasından emekli olduğunu ve yaşlılık aylığı olduğunu söylediler. Babam isteğe bağlı Bağ-Kurda en son primini 12 nci basamaktan yatırdı. Şimdi itiraz etse, isteğe bağlı Bağ-Kurdan maaşını alabilir mi? Ve maaşı yükselir mi? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Bilgilendirirseniz çok seviniriz.

Zeynep ERTÜRK
Cevap: Primi ödenen son yedi yılda(son 2520 gün prim içinde) fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Babanız son yedi yılda Tarım Bağ-Kuruna fazla prim ödediğinden Tarım Bağ-Kurundan emekli olmuş. Bu noktada babanızın emekli aylığını artırmak için yapacağı bir işlem bulunmuyor. Aylığınız yanlış hesapladığından şüpheleniyorsanız, Sosyal Güvenlik Kurumuna yazılı olarak başvurmanız halinde, kontrol edilerek gereken yapılır. Sonuçtan da size bilgi verilir.

Ekrem SARISU




Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 

Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...






Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com