Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Emekliyim dairelerimiz için Emlak Vergisi ödememiz gerekiyor mu?

Eşinizin de sizinde emlak vergisi ödememeniz gerekir

Soru: Emekliyim. Üstüme kayıtlı 160 m2 lik bir daireden başka gayrimenkulüm yok. Eşim çalışmıyor ev hanımı. Eşimin üstüne kayıtlı 90 m2 lik iki odalı bir kooperatif dairesi var. Dairede kira ödemeden kızımız oturuyor. Dairelerimiz için Emlak Vergisi ödememiz gerekiyor mu? Gerekmiyorsa geçmiş yıllarda ödediğimiz vergileri geri alma imkânımız var mı?
Ali GÜNEŞ


Cevap: Emekli aylığınızdan başka geliriniz yoksa, Türkiye sınırları içinde brüt alanı 200 m2 den küçük tek meskeniniz olduğu için, sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanır ve emlak vergisi ödemezsiniz.
Eşinizde işsiz, geliri olmayan ev hanımı olduğu için 90 m2 lik tek meskeni için eşinizde sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanır ve emlak vergisi ödemez. Belediyeye yazılı olarak başvurarak geçmiş 5 yılda ödediğiniz emlak vergilerinin düzeltme yoluyla red ve iadesini talep etmeniz halinde, belediyenin yersiz aldığı emlak vergilerini iade etmesi gerekir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com