Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2012 Salı

İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri hk.

Babanızın üzerinden sağlık yardımı alabilirsiniz

Kanser hastalarından kimse para isteyemez


Eski 506 sayılı Kanuna tabi olan “eski kızlar” ölünceye, evleninceye, işe girinceye, emekli oluncaya kadar ana-babaları üzerinden SGK’dan sağlık yardımı alma hakkına sahiptirler. İşten çıksalar, evlilikleri sona erse, yeninden ana-babaları üzerinden sağlık yardımı alabilirler. Kanser (kemoterapi) hizmetlerinden hiç kimse para isteyemez.



Ben 40 yaşında kolon CA'dan kemoterapi gören dul bayanım. Babamın SSK'sından istifade ediyorum. SGK beni bir anda kapsama alanı dışına almış, hastanede bana 640.- TL fatura dayadılar. Yarın SGK’ya gidip Sağlık Aktivasyonumu yaptırmam lazımmış. Eğer borçlu bir duruma düşersem, benim hiç bir suçum yok. Bunları yani SGK’yı mahkemeye vereceğim. Lütfen bu konuyu bir cümlede de olsa dile getirin. Elmas Özdamar

Sayın okurum, geçmiş olsun zaten taşıması zor olan hastalığınızın yanında bir de SGK size çile çektirmiş ve var olan aktivasyonunuzu (sağlık karnenizi) iptal etmiş. Şimdi yapmanıza gereken en yakın SGK’ya gidip aktivasyonunuzu yeniden yaptırmaktır.

***ESKİ KIZLAR ÖLÜNCEYE KADAR
5510 sayılı Kanuna göre de “eski kızlar”dan olduğunuzdan Allah uzun ömür versin vefat edinceye kadar, işe girinceye kadar, emekli oluncaya kadar, evleninceye kadar ana-babanız üzerinden sağlık yardımı alma hakkına sahipsiniz. Evlilik bir şekilde son bulursa, işi bırakırsanız da yeniden ana-babanız üzerinden sağlık yardımı alma hakkınız devam eder. Bunun içinde aktivasyon yaptırmanız gerekir.

***BU HASTALARDAN KİMSE PARA İSTEYEMEZ
Mevzuatımıza göre; aşağıda listesi bulunan hasta ve hastalıklardan özel hastaneler dahil olmak üzere hiç kimse ama hiç kimse tek kuruş para alamaz. Siz aktivasyonunuz yaptırdıktan sonra 640 lira ödediğiniz hastaneye gidip ödediğiniz rakamı geri isteyin. Ödemezlerse de SGK’ya dilekçe ile veya alo 170 numaralı telefona şikayet edin.

İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri;
§Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
§Yoğun bakım hizmetleri,
§Yanık tedavisi hizmetleri,
§Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
§Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
§Organ, doku ve hücre nakilleri,
§Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
§Diyaliz tedavileri,
§Kardiyovasküler cerrahi işlemleri,
bedellerinden ilave ücret alınamaz.

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com