Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Kimlerin sakatlık oranıyla erken emekli olabilmeleri için önce vergi indirim belgesi almaları gerekiyor?

Vergi indirim belgesi gerekiyor


Soru: Sadettin Bey, ben iş kazası sonucu malulen emekli oldum. Sakatlık oranım %21 idi. Şu an 200 TL civarında maaş almaktayım. Sigortalı bir işte çalışıyorum ve akciğerlerimden rahatsızım. 3000 pirim günüm doldu. Önceki sakatlık oranım ve hastalığım nedeniyle şimdi %40 özrüm var. Tam olarak ne zaman emekli olabilirim? Ödenen primlerin emekli maaşıma etkisi ne kadar olur? Murat G.


Cevap: Değerli okurum, şu an almakta olduğunuz 200 lira, malullük aylığı değil sürekli iş göremezlik geliridir. İş kazası sonucu özür oranınız %10'un üzerinde olduğu için bu geliri alıyorsunuz. 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olanların, sakatlık oranıyla erken emekli olabilmeleri için öncelikle vergi indirim belgesi almaları gerekiyor. En yakın vergi dairesine başvurarak bu belgeyi alabilirsiniz. Özür oranınız Maliye Bakanlığı tarafından da %40'ın üzerinde kabul edilir ve vergi indirim belgesi alabilirseniz, yaş şartı olmaksızın erken emekli olabilirsiniz. Emekli olunca şu an almakta olduğunuz gelirin yarısını, emekli aylığınızın tamamını alabilirsiniz. Ödenen primlerin emekli aylığınızı ne ölçüde etkileyeceği, brüt kazançlarınıza ve primlerinizin ödendiği döneme göre değişir. Asgari ücret üzerinden prim ödendiyse 750 lira aylık alırsınız.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com