Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Şubat 2017 Pazartesi

Sigortasız çalıştırılma nedeniyle hizmet tespit davası açılması hk.

Sigortasız çalıştırılma nedeniyle hizmet tespit davası açılması gerek
Soru: Bir iş yerinde 5 yıl çalıştım ve yılbaşında işten çıkartıldım. Çalıştığım bu 5 yıllık süreçte toplamda yalnızca 2 yıl sigortalı olarak gösterilmişim. Bu ödenmeyen 3 yılı geri kazanabilme şansım var mı? Ayrıca 5 yılın ödenmemiş asgari geçim indirimini ve 5 yıllık tazminatımı da nasıl alabilirim?
Cihangir EREN/İST.
Cevap: Sosyal Güvenlik Kuruluna(SGK) bildirilmeyen çalışma süreniz için, iş mahkemesine hizmet tespit davası açmanız gerekiyor. Mahkemede, çalışmalarınızın SGK’ya bildirilmediğini belge veya şahitle ispatlamanız halinde, üç yılınızı kazanabilirsiniz. Aynı şekilde, alamadığınız kıdem tazminatı ve asgari geçim indiriminiz içinde dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz. Ancak daha önce işverene noterden bir ihtar çekip, verdiğiniz sürede kıdem tazminatınızı ve asgari geçim indiriminden olan alacaklarınız ödenmesini isteyin. Verdiğiniz sürede ödemezlerse dava açmaktan başka seçeneğiniz kalmıyor.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com