Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ocak 2012 Perşembe

Emekli babası üzerinden sağlık yardımı alan boşanmış kadınların GSS durumu hk.

Soru: Annem 1962 doğumlu ve 2009 yılında boşandı. Herhangi bir sağlık güvencesi bulunmamakta olduğundan 2011 Aralık ayında emekli olan babasının sağlık güvencesinden faydalanmaya başladı. GSS için başvuru yapması gerekiyor mu? Yoksa babasından faydalanmakta olduğu sağlık güvencesi geçerli olmaya devam mı edecek?


Semra DEMİR

Cevap: Anneniz emekli babasından dolayı sağlık yardımından yararlanabilir, ayrıca GSS primi ödemesine gerek yoktur. (Allah gecinden versin) Dedenizin vefatı halinde de yetim aylığı alan bir kız çocuğu olarak yine GSS primi ödemeden sağlık yardımından yararlanabilecektir. Anneniz tekrar evlenirse ancak o zaman GSS sorunu eşinin sosyal güvencesi olup olmamasına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com