Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2012 Cumartesi

15 yılı doldurduğumda hemen emekliye ayrılabilir miyim?

Emekli ikramiyesi fiili hizmet süresine göre hesaplanır

Soru: 12 yıldır memur olarak çalışmaktayım. 3.derece vergi indiriminden faydalanmaktayım. Engelli olarak memuriyete başladım. Sorum şu olacak; 15 yılı doldurduğumda hemen emekliye ayrılabilir miyim? Ayrılırsam emekli ikramiyemi düşük mü alırım? Yoksa ikramiyemi 25 yıl üzerinden emekli olan memur gibi mi alırım?
Engin SOYLYGAN

Cevap: 15 yılı doldurduğunuzda emekli olamazsınız. Çünkü, 12 yıldır memurum dediğinize göre, Mayıs 2000 de başlamış olmalısınız. Yeni yasa kapsamında memur olduğunuzdan 4/c statüsünde sigortalısınız. Engel oranınıza göre emekli olmak için; en az 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün prim ödeme şartlarına tabisiniz. En az 4680 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 18 yıllık memuriyet sürenizi dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Emekli ikramiyesini fiili hizmet sürenize göre, yani 18 yıllık hizmetinize ilişkin ikramiyeyi alırsınız. 18 yıl hizmet edip, 25 yıl emekli ikramiyesi alamazsınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com