Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2012 Cumartesi

Ödeme emri tebliğ edildiğinde, 7 günlük itiraz süresinin hesabında, tebligatın yapıldığı gün, süre hesabında dikkate alınır mı?

Tebliğin yapıldığı gün süre hesabına dâhil edilmez

Soru: Vergi borcumuz için Vergi dairesi ödeme emri tebliğ etti. Ödeme emrinde 7 günde itiraz hakkımız olduğu belirtilmiş. Ödeme emri tebliğ edildiğinde, 7 günlük itiraz süresinin hesabında, tebligatın yapıldığı gün, süre hesabında dikkate alınır mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
MİKAİL

Cevap: Konuyla ilgili iki yasa maddesini incelemek sorunuzu cevaplandıracaktır. 1)6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında Kanunun 8 nci maddesi “Hilafına bir hüküm bulunmadıkça bu kanunda yazılı müddetlerin hesaplanmasında Vergi Usul Kanunu hükümleri tatbik olunur” hükmünü içermektedir. 2)Vergi Usul Kanunun(VUK) “Sürelerin Hesaplanması” başlıklı 18 nci maddesi de “ Vergi kanunlarında yazılı süreler aşağıdaki şekilde hesaplanır. 1- Süre gün olarak belli edilmişse başladığı gün hesaba katılmaz….” hükmünü içermektedir.
6183 sayılı ve 213 sayılı kanunların belirttiğimiz açık hükümlerine göre, ödeme emrinin tebliğ edildiği gün, ödeme emrine itiraz süresi olan 7 günlük sürenin hesabında dikkate alınmaz. 7 günün hesabında ilk gün, tebliğ gününden değil, tebliği takip eden günden başlar.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com