Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

12 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım kıdem tazminatı alma hakkım var mıdır?

İşveren çalışan emekliyi haksız yere işten çıkartırsa kıdem tazminatı ödemek zorunda

Soru: 1997 yılında emekli olduktan sonra,(emekli olana kadar çalıştığım özel sektör şirketlerinden hiç kıdem tazminatı alamadan emekli oldum) 12 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım. Sigorta destekleme fonum ve vergilerim ödenerek bordolu olarak çalışıyorum. Çalıştığım şirkette kıdem tazminatı alma hakkım var mıdır? Aydınlatırsanız çok memnun olurum..


Taner TEKÇE

Cevap: Emekli olduktan sonra çalıştığınız şirkette, tabi ki kıdem tazminatı alma hakkınız var. Ancak kıdem tazminatı almak için; ya işveren haksız yere iş akdinizi fesih ederek işten çıkartacak. Ya da siz, haklı bir nedenle iş akdinizi fesih ederek işten ayrılacaksınız. İşveren yıllık izin kullandırmıyorsa, fazla çalışma ücretlerinizi vermiyorsa, iyi niyet ve ahlak kurallarına uymuyorsa, örneğin, psikolojik taciz uyguluyorsa iş akdinizi fesih ederek kıdem tazminatınız alarak işinizden ayrılabilirsiniz. Bunun dışında kendi isteğinizle ayrılmanız halinde, kıdem tazminatı alamazsınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com