Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Aralık 2012 Çarşamba

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez!

Başlangıçtan sonraki askerliğin borçlanılması şartları değiştirmiyor


Soru: 15 Mayıs 1966 doğumluyum. 1984 'te sigortalı (SSK) oldum. 1987/2 olarak 18 ay askerlik yaptım. Yaklaşık 8400 gün prim ödemem var. Herhalde günüm yeterli. 15 Mayıs 2014 de 48 yaşında emekli olabilecekmişim. Sorum: askerlik borçlanması yapsam da emeklilik için yine de yaşımı mı beklerim?

 Şevket ÇETİN

Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez. Sadece prim ödeme gün sayısını artırır. Askerlik borçlanması emekli olacağınız tarihi değiştirmediğinden borçlanmanıza gerek yok. Edindiğiniz bilgi doğru. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan, 48 yaşınızı dolduracağınız 15 Mayıs 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com