Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Aralık 2011 Perşembe

Özürlü kapsamında babanızdan yetim aylığı alma şartları hk.

Babanızdan aylık almak için malul ve muhtaç olmanız gerek

Soru: SSK’dan emekliyim. Babam Emekli Sandığından emekli. Babam vefat etti. Sakatlığımdan dolayı rapor alırsam, babam dan da maaş alabilir miyim?


Erol TÜLEK

Cevap: Özürlü kapsamında babanızdan yetim aylığı alabilmeniz için, 5434 sayılı Emekli Sandığı kanunun 74 ncü maddesi hükmüne göre, malul ve muhtaç durumda olmanız gerekir. Malul sayılabilmeniz için çalışamayacak derecede özürlü olmanız lazım. Muhtaç sayılabilmeniz içinde aylık asgari ücretin net tutarını(şuandaki verilere göre 599.21 TL’şartları hk.dir) aşmayan bir gelire sahip olmanızı gerekir. Şayet belirttiğimiz derecede özrünüz varsa ve tüm aylık geliriniz toplam 599.21 TL’nin altında ise, babanızdan dolayı yetim aylığı alabilirsiniz. Bu iki şartı birlikte sağlayamıyorsanız, babanızdan dolayı yetim aylığı bağlatamazsınız.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com