Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ocak 2013 Cumartesi

Çalıştığım iş yerlerinden paramı alamıyorum ne yapmam gerekiyor?

Ücretin süresinde ödenmemesi çalışana fesih hakkı verir


Soru: Turizm sektöründe özel bir işyerlerinde çalışıyorum. Çalıştığım işyerlerinden paramı alamıyorum. Ne yapmam gerek? Şuandaki çalıştığım işyerinden bile yaklaşık 2.5 aydan beri paramı almış değilim. Bu durumda ne yapabilirim?

Ali RIZA ER

Cevap:Ücretin yasada ve iş akdinde belirtilen süre ve şekilde ödenmemesi, çalışana iş akdini haklı nedenle fesih hakkı verir. Bir yıldan fazla hizmet süreniz varsa ücretinizin ödenmediği veya süresinde ödenmediği gerekçesi ile, iş akdinizi fesih ederek kıdem tazminatını talep edebilirsiniz. İşveren kıdem tazminatını ödemezse, İş mahkemesine dava açarak kıdem tazminatını yargı yoluyla almaya çalışabileceğiniz gibi, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğüne şikâyet hakkınızı da kullanabilirsiniz. Gerekli denetim yapılır ve ücret alacaklarınız ile kıdem tazminatınızın ödenmesi sağlanır.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com