Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ocak 2013 Cumartesi

Annem hem eşinden hem de babasından iki aylığı birden alabilir mi?

Anneniz Emekli Sandığından iki aylık alamaz


Soru: Emekli Sandığı emeklisi babam 17 Temmuz 2011 tarihinde vefat etti. Emekli maaşını annem alıyor. Annem yine Emekli Sandığından emekli olan ve 5 Ağustos 1974 tarihinde vefat  eden babasından aylık alabilir mi? Kısaca Annem hem eşinden hem de babasından iki aylığı birden alabilir mi?

Mihrinur GÜLŞEN

Cevap: Anneniz eşinden dul aylığı babasından yetim aylığı olmak üzere Emekli Sandığından iki aylık alamaz. Ancak tercih ettiği aylığı alma hakkı var. Muhtemelen eşinden dolayı aldığı aylık daha yüksek olduğundan, aynı aylığı almaya devam edecek. 


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com