Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Nisan 2012 Çarşamba

Kaç yaşında emekli olabilirim?

54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 16 Temmuz 1974 doğuluyum. 3 Mart 1992 tarihinde askere gittim. 7 Temmuz 1995 tarihinde sigortalı(SSK’lı) olarak çalışmaya başladım. 4980 gün prim ödemem var. Askerliğimi borçlanabiliyor muyum? Borçlanırsam sene geri gelir mi? Kaç yaşında emekli olabilirim?


Nazmi GÜLER

Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıcınızdan önce yaptığınızdan borçlanma, sigorta başlangıç tarihinizi, borçlandığınız gün sayısı kadar öne çeker ve daha erken emekli olmanızı sağlar.
Askerlik sürenizin 405 gününü borçlanmanız halinde, başlangıç tarihiniz 405 gün geri gelir ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra 290 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 5675 güne tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 16 Temmuz 2028 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Askerliğinizi borçlanmazsanız toplam priminizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız 16 Temmuz 2029 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com