Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Aralık 2011 Perşembe

Memuriyete başladığınız tarihin SSK içinde başlangıç olarak dikkate alınması hk.

Memuriyete başladığınız tarih SSK içinde başlangıç olarak dikkate alınır

Soru: 24.01.1995 tarihinde 657 tabi olarak memurluğa başladım bir yıl sonra askere gittim. Askerliği de yedek subay olarak yaptım(iki yıl prim ödendi). Askerden sonra memurluğu bırakarak 27.07.1997’de SSK’lı olarak çalışmaya başladım. SSK üzerinde 5068 prim günüm var. Size cevaplamanız mümkün ise birkaç sorum olacak.


1)Hizmet birleştirmesi yapabilir miyim? Nasıl ve ne şekilde oluyor?
2)Hizmet birleştirmesi olduğunda emeklilik için 1995’imi baz alırlar.
3)Ne zaman kaç gün primle emekli olabiliyorum? 09.03.1974 doğum tarihim.

Hakan GÜLTEKİN

Cevap:1) Emekli olana kadar hizmetlerinizi birleştirebilirsiniz. Ancak emeklilik işlemlerinizin uzamaması için, emekli olacağınız tarihe bir yıl kala yapmanızda yarar var. Bulunduğunuz yerdeki SGK İl veya merkez müdürlüğüne yazılı başvuru yaparak hizmetlerinizin birleştirilmesini talep etmeniz yeterli olacaktır.
2) Hizmetlerinizi birleştirdiğinizde, sigorta başlangıç tarihi olarak memuriyete başladığınız 24 Ocak 1995 tarihi dikkate alınacaktır.
3) Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 55 yaşınızı dolduracağınız 9 Mart 2029 da emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com