Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Aralık 2011 Perşembe

Sigortalının nafaka ve prim borçları dışındaki borçları için emekli aylığına haciz konması hk.

Emeklinin izni olmadan emekli aylığına haciz konamaz

Soru: Bir borcumdan dolayı alacaklı kişi ile icralık olduk. Bağ-Kur emeklisiyim. Emekli maaşıma, icra dairesi tarafından tedbir konulduğunu öğrendim. Hesabımda para duruyor, ama hiçbir şekilde kullanamıyorum. Acaba bu durum kanuna uygun bir durum mu? Yoksa aykırı mı?

Yusuf ERKAN

Cevap: Bağ-Kur emeklisinin aylığına nafaka ve prim borçları dışındaki borçlar için, emeklinin izni olmadan haciz konamaz. Emekli aylığınıza haciz konulması için muvafakat vermemişseniz, aylığınıza yersiz haciz konmuş. Bulunduğunuz yerdeki icra hâkimliğine haczedilemezlik şikâyetinde bulunursanız, konan haciz kaldırılır.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com