Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Aralık 2011 Perşembe

Kayıp sigorta günlerini hizmete saydırma hk.

Soru: 1986-1988 yılları arasında belediyede mevsimlik işçi olarak çalıştım. Daha sonraki yıllarda sigortadan sorgulattığımda primlerimin çok az bir miktarda yatırıldığını gördüm. Tüm uğraşlarıma rağmen sonuç değişmedi. İlgili belediye primlerimi yatırmadığı halde dekont, dönem bordrosu gibi belge sunmayıp 353 gün prim yatırılmıştır diye yazı yazdı. Kaymakamlık ta bu yazıya istinaden bana 353 günlük bir prim yatırıldığını resmi yazı ile yazdı. 57 günlük SSK belgesini ilgililere gösterdim ama dikkate alınmadı. Daha sonraki dönemlerde belediyeye tekrar müracaatımda konu ile ilgili arşivde herhangi bir belgeye ulaşamadıkları konusunda yazı ile cevap verdiler. Belediyenin tarafıma vermiş olduğu hizmet belgesi ve Kaymakamlık Makamının tarafıma yazmış olduğu yazı bende mevcut. 657 sayılı yasaya tabi olarak çalışmaktayım ve emekli olmayı düşünüyorum. Bu kayıp sigorta günlerini ne şekilde hizmetime saydırabilirim?


Ömer AYDIN

Cevap: Gerçek çalışıp da primi yatırılmamış süreler iş mahkemesi nezdinde hizmet tespit davası açılarak tespit ettirilebilir. Ancak çalışma süreniz tam olarak bildirilmemişse bile zamanaşımına uğramış gözüküyor. Eksik gösterilen günler için o işyeriden ayrıldığınız yılın sonundan itibaren beş yıl içinde dava açmalıydınız.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com